Senzacionalna Vinci izbacila Serenu Williams!
Foto: EPA

Italijansko finale u New Yorku

Senzacionalna Vinci izbacila Serenu Williams!

E. Škorić

Veliku senzaciju priredila je Roberta Vinci, pobijedivši Serenu Williams u polufinalu US Opena.

Serena je bila veliki favorit protiv Italijanke u polufinalu, lagano je osvojila prvi set, no u  preostala dva je Vinci izašla kao pobjednica.

Vinci je napravila brejk u trećem gemu prvog seta, a onda je Serena uvezala pet gemova, napravivši tri brejka, za sigurnih 6:2.

U drugom setu je Vinci iskoristila Sereninu lošu igru u petom gemu, pa joj je jedan brejk bo dovoljan za poravnanje u setovima.

Serena je povela 2:0 u trećem setu, činilo se da će dovršiti posao, a onda Vinci pravi brejk i vraća se na 2:2. U sedmom gemu novi brejk sjajne Italijanke, inače 43. igračice svijeta, koja je s nulom završila svoj servis-gem za veliko slavlje.

U finalu turnira u New Yorku igrat će protiv sunarodnjakinje Flavije Pennette, koja je nešto ranije u dva seta nadigrala Simonu Halep. Ko bi očekivao njih dvije u finalu?

US Open, polufinale:

Serena Williams (1) - Roberta Vinci (43) 6:2, 4:6, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.