Serena Williams odbranila naslov u Cincinnatiju
Foto: EPA

Slavila protiv Simone Halep

Serena Williams odbranila naslov u Cincinnatiju

E. Škorić

Serena Williams je u finalu WTA turnira u Cincinnatiju slavila protiv Simone Halep.

Serena je jednostavno nepobjediva za ostale protivnice. Halep je odigrala dobro, dala je sve od sebe u Cincinnatiju, no protiv Amerikanke jednostavno se ne može.

Petnaest direktnih poena bili su večeras prevaga u korist Serene, koja je prvi set dobila sa 6:3, drugi u taj-brejku,

Zanimljivo da je Serena spasila čak devet brejk-lopti, da je imala 63 posto osvojenih poena na prvom servisu, a i drugi servis nije bio loš. 

Sereni je ovo bilo treće finale u Cincinantiju, te je došla do druge  titule. Odbranila je naslov pošto je sa 6:4, 6:1 pobijedila Anu Ivanović prošle godine, a pretprošle je izgubila od Viktorije Azarenke.

Što se tiče Simone, ovo joj je bilo prvo finale u Cincinnatiju. 

"Čestitam Sereni, želim joj puno sreće na US Openu. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji turnira, hvala sjajnim navijačima. Bilo je nevjerovatno igrati ovdje, nadam se da se vraćam i naredne godine i da ću ponoviti ovaj rezultat", rekla je Simona.

Serena je osvojila 69. WTA titulu. 

"Hvala Bogu što mi je sve ovo dozvolio. Bilo je divno igrati u Cincinnatiju. Hvala mom timu, hvala Simoni na divnim riječima, odigrala je danas sjajan meč. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.