Sharapova: Žaliću se sudu u Lausanni

Ruskinja se ne može pomiriti sa kaznom

Sharapova: Žaliću se sudu u Lausanni

Maria Sharapova suspendovana je na dvije godine zbog upotrebe meldonijuma.

29-godišnja Ruskinja tako se neće moći takmičiti do kraja januara 2018. godine, što je svakako veliki udarac za nekadašnju najbolju teniserku svijeta.

"Komisija ITF-a je utvrdila da nisam namjerno koristila tu supstancu, kao i da nisam tražila pomoć ljekara radi poboljšanja sopstvenih performansi. Zbog toga se ne mogu pomiriti sa ovom drakonskom kaznom. Definitivno ću se žaliti sudu u Lausanni", izjavila je Sharapova.

Podsjetimo, Sharapova je bila pozitivna na meldonijum tokom Australian Opena, da bi javnost o cijelom slučaju obavjestila u martu mjesecu.

Meldonijum se inače koristi kod bolesti srca, a u isto vrijeme povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi