Stonoteniseri ostali u Drugoj diviziji

Stonoteniseri ostali u Drugoj diviziji

O. Lekić

Pobjedom nad Italijom u petom kolu Svjetskog ekipnog stonoteniskog prvenstva u Dortmundu (Njemačka) muška reprezentacija BiH osigurala je opstanak u Drugoj diviziji.

Stonoteniseri BiH su takmičenje po grupama završili sa dvije pobjed ei tri poraza, a u nastavku SP-a borit će se za plasman od 37. do 41. mjesta, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

Ženska reprezentacija BiH završila je grupnu fazu takmičenja na drugom mjestu L-grupe Treće divizije. Bh. stonoteniserke u grupi su ostvarila četiri pobjede i jedan poraz.

U narednoj fazi takmičenja BiH će odmjeriti snage s reprezentacijom Perua, a pobjednik tog meča igrat će protiv Kanade u četrfinalu Treće divizije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.