Tipsarević kao nekada, Troicki ne može bez drame

Posljednji Grand Slam sezone

Tipsarević kao nekada, Troicki ne može bez drame

Srbijanski teniser Janko Tipsarević priredio je senzaciju u prvom kolu US Opena.

Tipsarević, trenutno 250. igrač svijeta, na startu turnira savladao je Amerikanca Sama Querreya sa 3:1 u setovima (7:6, 6:7, 6:3, 6:3).

Tipsarević i Querrey tokom prva dva seta vodili su izjednačenu borbu, ali je srbijanski teniser u nastavku u potpunosti nadigrao rivala i na kraju upisao više nego zasluženu pobjedu. U drugom kolu US Opena, Tipsarević će rekete ukrstiti sa Špancem Pablom Carreno-Bustom.

Uspješan je bio još jedan predstavnik Srbije. Viktor Troicki je takođe prošao u drugo kolo, ali nakon velike borbe sa Raduom Albotom iz Moldavije. Trociki je imao zaostatak od 2:0 u setovima, međutim, 32. reket svijeta uspio je da preokrene rezultat i slavi poslije četiri sata i 27 minuta igre (5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 7:6).

Protivnik Troickog u drugom kolu biće Amerikanac Jared Donaldson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi