Wawrinka za sada uspješno brani titulu
Foto: epa.eu

Australian Open, 4. kolo

Wawrinka za sada uspješno brani titulu

Branilac titule na Australian Openu Švicarac Stanislas Wawrinka, stigao je do osmine finala turnira u Melbourneu bez izgubljenog seta. Wawrinka je u trećem meču dominirao protiv Finca Jarkka Nieminena i slavio 6:4, 6:2, 6:4, za manje od dva sata igre.

Moćnim servisom Kanađanin Miloš Raonic plasirao takođe se plasirao među šesnaest najboljih tenisera na prvom Grand Slamu sezone. Teniser koji je rođen u Podgorici imao je 22 as udarca u trijumfu nad Benjaminom Beckerom od 3:0 u setovim. Rezultati po setovima glasili su 6:4, 6:3, 6:3, a vrijedi spomenuti da je plasmanom u osminu finala Raonic izjednačio svoj najbolji rezultat na AO.

Feliciano Lopez je sa 3:0 u setovima savladao Janowicza, dok je njegov zemlja Garcia-Lopez identičnim rezultatom savio protiv Pospisil.

Australian Open, 4. kolo:
Becker B. (Ger) - Raonic M. (Can) 0:3
Lopez F. (Esp) - Janowicz J. (Pol) 3:0
Wawrinka S. (Sui) - Nieminen J. (Fin) 3:0
Pospisil V. (Can) - Garcia-Lopez G. (Esp) 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.