Wozniacki nakon preokreta savladala Kontaveit

Wimbledon, 3. kolo

Wozniacki nakon preokreta savladala Kontaveit

D. Rakanović

Danska teniserka Caroline Wozniacki plasirala se u osminu finala na Wimbledonu. 

Ona je danas u trećem kolu nakon preokreta savladala Anett Kontaveit sa 3:6, 7:6, 6:2. 

Estonska teniserka je slavila u prvom setu, a u drugom je bila nadomak pobjede kada je  vodila sa 5:3 i na svoj servis imala 30:0. Tada se desio neshvatljiv pad, danaska teniserka se uspjela izvući i na kraju slaviti u taj brejku sa 7:3. 

U posljednjem setu Wozniacki je uspjela slomiti otpor estonskoj teniserki, koja je uspjela da spasi tri meč lopte, ali je danska teniserka iskoristila četvrtu i nakon dva sata igre plasirala se u osminu finala. 

Wozniacki će u narednoj rundi igrati protiv američke teniserke Coco Wandeweghe koja je u trećem kolu bila bolja od sunarodnjakinje Alison Riske sa 6:2, 6:4. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi