Četvrta zlatna medalja za Tinu Maze na svjetskim prvenstvima

Prvo zlato u alpskoj kombinaciji

Četvrta zlatna medalja za Tinu Maze na svjetskim prvenstvima

Slovenska skijašica Tina Maze u ponedjeljak je opravdala ulogu favorita nakon što se u alpskoj kombinaciji okitila zlatnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Vailu/Beaver Creeku. 

Za sjajnu Slovenku ovo je bila druga zlatna medalja na ovom Svjetskom prvenstvu, a ukupno četvrto svjetsko zlato. Na drugom mjestu završila je Austrijanka Nicole Hosp sa 0,22 sekunde zaostatka, dok je bronza pripala Michaeli Kirchgasser koja je za pobjednicom kasnila 0,35 sekundi.

Anna Fenninger, koja je nakon spusta zauzimala treće mjesto, završila je na četvrtoj poziiji, a za bronzom je kasnila 0,54 sekundi. 

Lara Gut završila je kao peta, dok je Kathrin Zettel bila šesta. Lindsey Vonn nema nikako sreće na domaćem terenu. Iako je imala veliku želju da se dokaže pred domaćom publikom ispala je u drugoj vožnji kada se vozio slalom, nepravilno je zaobišla jednu kapiju.

Na kraju vrijedi kazati da je za Tinu Maze današnja medalja bila ukupno deveta na svjetskim prvenstvima.

Svjetsko prvenstvo, alpska kombinacija (žene):
1. Tina Maze (SLO) 2:33.37
2. Nicole Hosp (AUT) +0.22
3. Michaela Kirchgasser (AUT) +0.35
4. Anna Fenninger (AUT) +0.89
5. Lara Gut (SUI) +0.94
6. Kathrin Zettel (AUT) +1.64
7. Ilka Stuhec (SLO) +2.43
8. Francesca Marsaglia (ITA) +2.59
9. Ragnhild Mowinckel (NOR) +2.61
10. Margot Bailet (FRA) +3.22
10. Laurenne Ross (ZDA) +1,46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.