Erik Guay najbolji u spustu u Kvitfjellu

Domaći skijaši potpuno razočarali

Erik Guay najbolji u spustu u Kvitfjellu

Kanadski skijaš Erik Guay pobjednik je spusta u norveškom Kvitfjellu, što mu je peta pobjeda u karijeri, a treća u spustu. 

Guay je do pobjede stigao u vremenu 1:22.17, dok je drugoplasirani sa 35 stotinki zaostatka bio Francuz Johan Clarey. Treći je na postolju završio austrijski skijaš Matthias Mayer sa 57 stotinki zaostatka. 

Norveški navijači su danas ostali potpuno razočarani, jer dvojica domaćih skijaša Aksel Lund Svindal i Kjetil Jansrud nisu uspjeli ostvariti plasman na pobjedničko postolje. 

Jansrud je sa 63 stotinke zaostatka završio kao petoplasirani, dok je Svindal bio plasiran jedno mjesto niže sa 65 stotinki zaostatka za Guayom. Kao utjeha im je poslužila ovjera pobjede Svindala u ukupnom poretku spusta. 

Svindal je sa današnjih 40 bodova definitivno osigurao mali kristalni globus u spustu sa 525 bodova, drugoplasirani Thomas Reichelt ima 360, slijede Erik Guay sa 357, Kjetil Jansrud sa 306, Patrik Kueng 283 itd. 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa za veliki kristalni globus vodi Aksel Lund Svindal sa 982 boda, drugoplasirani je Marcel Hirscher sa 955, Alexis Pinturault ima 774, Ted Ligety 629, Felix Neureuther 551...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.