Handzus pogodio u produžetku za drugi trijumf Chicaga

Finale Zapada

Handzus pogodio u produžetku za drugi trijumf Chicaga

Chicago Blackhawksi smanjili su zaostatak u finalu zapadne konferencije NHL lige trijumfom nad Los Angeles Kingsima izvojevanim noćas.

Meč je završen rezultatom 5:4 U korist Chicaga, i to nakon produžetaka. Regularni dio okončan je rezultatom 4:4. Rezultat u ukupnom skoru sada glasi 3:2 u korist Los Angelesa.

Seabrook je u ranoj fazi meča Chicago doveo u vodstvo od 1:0. Dva minuta kasnije bilo je već 2:0, a strijelac ovog puta bio je Oduya.

Stol u devetom minutu prve trećine smanjuje na 2:1, a Saad samo dva minuta poslije povećava na 3:1. Do kraja prvog perioda Gaborik pogađa za 3:2.

Izjednačenje je u drugom periodu Los Angelesu donio Brown, a vodstvo Pearson. Smith je u postigao jedini pogodak u trećoj trećini i postavio konačnih 4:4 u regularnom dijelu.

Junak navijača Chicaga bio je Handzus koji je u produžetku postigao odlučujući pogodak za 5:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.