Montreal prošao dalje, Los Angeles izjednačio skor

NHL Play off

Montreal prošao dalje, Los Angeles izjednačio skor

Teme:

Los Angeles Kingsi trijumfom nad Anaheimom rezultatom 2:1 izjednačili su ukupan skor na 3:3 u polufinalu zapadne konferencije HNL-a.

Muzzin je u osmom minutu prve trećine domaćina doveo u vodstvo, Lewis je povećao na 2:0, da bi konačnih 2:1 minut nakon Lewisovog pogotka postavio Palmieri.

Trijumfom na gostujućem terenu nad Boston Bruinsima rezultatom 1:3 Montreal Canadiensi su ostvarili plasman dalje. Weise je nakon dva minuta goste doveo u vodstvo.

U desetom minutu druge trećine Pacorietty je povećao na 0:2, da bi Ingilla pred kraj drugog dijela smanjio na 1:2. Konačnih 1:3 postavio je Briere u samom finišu meča.

Montreal je trijumfovao u ukupnom skoru sa 4:3.

NHL play off:

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 2:1 (Muzzin, Lewis/Palmieri)
Boston Bruins – Montreal Canadiens 1:3 (Iginla/Weise, Pacioretty, Briere)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.