Velika Britanija osvojila bronzu u karlingu

ZOI u Sočiju

Velika Britanija osvojila bronzu u karlingu

Ženska reprezentacija Velike Britanije u karlingu osvojila je bronzanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, nakon trijumfa nad reprezentacijom Švicarske rezultatom 6:5. 

Bilo je to treće odličje za Veliku Britaniju u Sočiju, a prvo za karling reprezentaciju te zemlje od Olimpijskih igara u Torinu, kada je ženski tim osvojio zlato.

Britanska reprezentacija će izjednačiti svoj rekord od četiri osvojene medalje na ZOI, sa Igara u Šamoniju 1924, pošto je muška karling reprezentacija izborila plasman u finale gdje će igrati protiv Kanade.

U finalu u ženskoj konkurenciji igraju Kanada i Švedska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.