Vonn: Imam nekoliko plavih fleka, ali sam dobro

Nakon pada bez posljedica

Vonn: Imam nekoliko plavih fleka, ali sam dobro

Američka skijašica Lindsey Vonn nije uspjela završiti današnju utrku super-veleslaloma okviru Svjetskog kupa u francuskom Val d'Isereu.

Sjajna Vonn koja je napadala rekord Annemarie Moser-Pröll,po ukupnim pobjedama u okviru Svjetskog kupa, nije završila utrku.

Amerikanka je pala u gornjem dijelu staze, a nakon njenog pada stekao se dojam kao da je sve stalo. Svi znaju koliko je Vonnova u pretekle godine imala problema sa zdravljem i koljenima, zbog čega je propustila protekle Zimske olimpijske igre u Sočiju.

U svom 330. nastupu u Svjetskom kupu 30-godišnja skijašica nije uspjela poravnati rekord Annemarie Moser-Pröll od 62 pobjede u Svjetskom kupu, ali može biti sretna što će zdrava dočekati narednu utrku koja je na programu 10. januara u Bad Kleinkirchheimu. 

"Imam nekoliko plavih fleka, ali sam dobro", kazala je Vonn nakon pada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.