Žandarmerija će paziti na francuske olimpijce u Sočiju

Pratnja za francuske sportiste

Žandarmerija će paziti na francuske olimpijce u Sočiju

Pripadnici specijalnih jedinica francuske policije i žandarmerije putovati će na Zimske olimpijske igre u Sočiju zajedno sa francuskim sportistima.

Islamistička grupa sa Sjevernog Kavkaza je u ponedjeljak objavila video snimak u kojem prijeti da će izvršiti napade tokom Zimskih olimpijskih igara. Ta grupa preuzela je odgovornost za napade u Volgogradu u kojima su u decembru ubijene 34 osobe. 

Francuska ministarka sporta Valérie Fourneyron rekla je da će 7. februara u Sočiju prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara. 

Komentarišući nedavno donesene zakone u Rusiji protiv pripadnika homoseksualnih manjina, ona je rekla da se stalno treba zalagati protiv svih vrsta diskriminacije, ali je i dodala da ZOI jesu "veliki sportski događaj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.