Manor bi se mogao vratiti u Formulu 1

Nakon 2016. godine

Manor bi se mogao vratiti u Formulu 1

E. Ganibegović
Teme:

Postoje velika šanse da ćemo ponovi imati priliku vidjeti momčad Manora u Formuli 1 nakon što je ova ekipa 2016. godine zbog finansijskih problema morala da se povuče iz ovog sporta.

U razgovoru za finske novine Turun Sanomat šef momčadi Manora Graeme Lowdon je rekao kako postoji interesovanje za povratak u Formulu 1.

"Ako se ništa ne promijeni, ako ne postoji limit budžeta, a troškovi ostanu isti, onda se ne možemo vratiti zbog toga što je nemoguće konkurirati velikim ekipama. Međutim, načuli smo kako FIA i Liberty Medija završavaju s poslom vezanim oko smanjena troškova privatnih momčadi", izjavio je Lowdon, te dodao:

"U tom slučaju smo zainteresirani za povratak. John Booth i ja imamo nedovšrenog posla u Formuli 1."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi