Aubameyang: Dovoljno je da me pogleda...

Aubameyang: Dovoljno je da me pogleda...

E. Škorić

Pierre-Emerick Aubameyang je sjajan ove sezone u dresu Arsenala, ali tvrdi da također ima velike planove vezane za Topnike u narednim godinama.

Gabonac je postigao 32 gola na 49 mečeva za Arsenal i jedan je od ključnih igrača u sastavu Unaija Emeryja, koji će igrati finale Evropske lige 29. maja u Bakuu.

"Jako sam sretan, a dolazak u Arsenal je bio pravi izazov za mene. Htio sam da se nametnem i da budem dio tima, a sada želim da uđem u historiju ovog kluba i da postanem legenda", kazao je Aubameyang.

Auba želi da, poput Didiera Drogbe, ostavi veliki trag u Premier ligi i za sada mu to polazi za nogom.

"On je bio fantastičan u Premier ligi, divio sam mu se", kazao je Auba.

Ono što je primjetno, jako dobro se slaže sa Alexandreom Lacazetteom u napadu Topnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Već sam znao njegov stil igre. Naš prvi susret je bio odličan. Igramo sličan nogomet, volimo se šaliti, obožavamo smijeh, a na terenu je dovoljno da me pogleda i znao bih šta trebam da uradim", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi