Rummenigge izdvojio četiri najveća transfera u historiji Bayerna, Lewa tek na četvrtom mjestu

Smatra da su oni bili najvažniji potpisi

Rummenigge izdvojio četiri najveća transfera u historiji Bayerna, Lewa tek na četvrtom mjestu

E. Škorić

Bivši predsjednik minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge (66) je pred okršaj Bavaraca s Barcelonom u Ligi prvaka govorio o najznačajnijim transferima u historiji njemačkog kluba.

Bayern u utorak navečer u 2. kolu grupne faze Lige prvaka dočekuje Barcelonu, a u fokusu, naravno, Robert Lewandowski. Sjajni Poljak je ovog ljeta potpisao za Katalonce i već postao hit s obzirom da nema utakmice u kojoj ne zabije barem jedan gol.

Lewa se tako vraća u Minhen gdje je u osam godina radio čuda, osvojio sve moguće trofeje i postao legenda kluba, a ujedno i najbolji strani strijelac Bundeslige.

Rummenigge smatra da je Lewandowski zaslužio lijep doček sutra od strane navijača i da se "ne smije zaboraviti da je ovdje igrao osam godina i da je osvojio sve što se moglo osvojiti pritom dajući između 35 i 50 golova svake sezone".

"Došao je u slobodnom transferu i otišao za 45 miliona eura. Doprinio je velikim uspjesima Bayerna", tvrdi legendarni Nijemac.

Za bivšeg šefa Bayerna Lewandowski je bio "jedan od najvažnijih transfera u posljednjih 15, 20 godina". Međutim, ne i najvažniji.

Oglasi

Rummeniggeov poredak najvažnijih Bayernovih transfera: "Ribery, Robben, Neuer, Lewandowski - tim redom", kazao je 66-godišnjak.

Uz Lewandowskog, Barca je nastavila s velikim kupnjama (više od 150 miliona eura) tokom ljeta unatoč tome što je praktički bankrotirala (više od 1,3 milijarde eura duga).

Tada je to iznenadilo i Bayernovog trenera Juliana Nagelsmanna (35), koji je to komentarisao uz dozu ironije, a ubrzo mu se obratio predsjednik Barcelone Joan Laporta kako bi mu saopštio da je "bolje da gleda sebe i svoj klub".

I Rummenigge smatra da bi mladi i perspektivni trener trebao izbjeći takve medijske istupe.

"Julian ne bi trebao davati nikakve političke izjave, to je posao Olivera Kahna i Herberta Hainera. Mislim da je uvijek najbolje ostati unutar vlastitog područja stručnosti".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, bivši igrač, koji sada sjedi u Izvršnom odboru Uefe, kaže: "Barca nam je dugo bila mjerilo, uzor. Često sam o tome razgovarao s Ulijem Hoenessom. Nažalost, to se malo promijenilo posljednjih godina, jer je Barca zapala u financijske poteškoće. Da budem iskren, financije u Španiju nemaju toliku težinu kao ovdje. Ako ne izostanu sportski rezultati, sve se na kraju može posložiti. Tamo satovi drugačije otkucavaju. S više od milijardu eura duga, proveo bih mnoge besane noći", poručio je Rummenigge.

Sve utakmice Lige prvaka i kompletnu ponudu sa sjajnim kvotama možete naći na sajtu Volcanobet kladionice. Kliknite OVDJE i sami se uvjerite u to!

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Zna li neko sta mu znaci ovo ''gge'' u imenu?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi