Bihać ostao bez svog velikana

Preminuo Pašaga Gogić

Bihać ostao bez svog velikana

A. Čaušević

Bihać je ostao bez svog velikana sporta nakon što je u 74. godini preminuo Pašaga Gogić.

Gogić je bio jedan od istaknutijih fudbalskih radnika u Bihaću, a najveći trag je ostavio radeći u omladinskim selekcijama Jedinstva.

"Sport u Bihaću je izgubio još jednu sportsku veličinu", napisali su iz Jedinstva kada su čuli za smrt legendarnog trenera.

Tokom fudbalske karijere bio je golman, a nakon što je okočio kopačke o klin posvetio se trenerskom poslu. Jedno vrijeme je bio trener golmana u prvom timu Jedinstva.

Inače, osim za Jedinstvo u karijeri je branio i za Slobodu. Na neko vrijeme obnašao je i funkciju generalnog sekretara NS USK.

Top Komentari

Mackintosh
Viko je hvala, hvala, hvala, hvala, hvala, hvala, hvala i onda je pobjego iz Vrapcica u civilizaciju
3 5
Zaccheroni
Rahmet mu dusi i posljednji pozdrav od velezovca
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi