"Bilo je žestoko, bilo je duela, ali kakvo vrijeđanje? To je potpuna izmišljotina"
(Foto: Facebook) SportSport.ba je razgovarao sa jednim od igrača Fice nakon pojavljivanja informacija o uvredama na nacionalnoj i vjerskoj osnovi u Zagrebu

Miroslav Dujmović demantovao navode o incidentu na Kutiji šibica

"Bilo je žestoko, bilo je duela, ali kakvo vrijeđanje? To je potpuna izmišljotina"

Danas su se pojavile informacije da je tokom četvrfinalne utakmice čuvenog veteranskog turnira Kutija šibica u Dvorani II Doma sportova u Zagrebu došlo do nekoliko incidenata.

Navodno je tokom četvrtfinala između Promotionplaya i Fice iz Bihaća napadnut delegat i to od strane disciplinskog sudije HNL-a, a navodno je došlo i do ozbiljnog vrijeđanja fudbalera bihaćke ekipe.

Tako su se redakciji portala Index.hr navodno javili iz ekipe Fice kako bi prokomentarisali ponašanje protivničkih igrača. Promotionplay je pobijedio 4:3, a incident se dogodio nakon prekršaja na igraču Promotionplaya Hrvoju Štroku. Cijela klupa, voditelj i igrači ušli su u teren i započeli verbalni okršaj sa sudijama, službenim osobama i suparničkom ekipom, nakon čega je uslijedila intervencija zaštitara i jedva je spriječen fizički obračun između dvije ekipe, piše Index.hr i prenosi izjavu članova ekipe Fice:

"Vrijeđali su nas i prijetili tokom i nakon utakmice. Psovali su nam majku bosansku i muslimansku, pitali nas zar smo ovdje došli pobijediti. Mi smo ekipa gdje ima i Hrvata i muslimana jer je Bihać multietnički grad. Zgroženi smo i vjerujte da smo prestrašeni napustili dvoranu".

Ipak, sada stiže i demant. Naime, SportSport.ba je razgovarao sa Miroslavom Dujmovićem, nekadašnjim reprezentativcem BiH i igračem, između ostalih, Jedinstva, Dinama iz Zagreba i Šiokog Brijega, koji je želio poručiti da je njega i njegove saigrače neko ni krive ni dužne upetljao u čitavu situaciju.

"Poslije smo zajedno popili piće"

"Totalna izmišljotina. Javili su nam se momci iz Zagreba, razmišljaju da tuže onoga ko je plasirao te informacije... Moje mišljenje je da se ovdje radi o nekom internom okršaju između medija, ekipa ili tako nešto, pa su sada i nas upetljali, ni krive ni dužne", izjavio je Miroslav Dujmović, pa nastavio:

"Ja u potpunosti stojim iza toga, ali i stoje svi moji saigrači - to je sve totalna izmišljotina. Utakmica jeste bila žestoka, ali nikakvog vrijeđanja nije bilo. Bilo je malo naguravanja, kao i na svakoj utakmici, ali vrijeđanje i neke uvrede, toga sigurno nije bilo. Pa mi smo poslije utakmice svi zajedno popili piće odmah tu u jednom kafiću... U toj ekipi igra i bivši bh. reprezentativac Sergej Jakirović, tu je Štrok i još dosta poznatih fudbalera. Svi se znamo, svi smo poslije zajedno otišli na piće. Ta neka priča da smo mi bili preplašeni, o tome nema govora. Mi ćemo poslati i zvanični demant jer je ovo ispod svakog nivoa... Pa bila je odlična utakmica, bilo je žestokih duela, ali kao i na svakoj utakmici, ništa više."

"Čuli smo se s tim momcima, oni igraju finale, pa ćemo u narednom periodu organizovati jednu prijateljsku utakmicu, u Bihaću ili Zagrabu, da pokažemo da ovakva priča nema veze sa realnošću", poručio je na kraju Dujmović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi