Borac pobijedio Krupu i ponovo preuzeo vrh Premijer lige BiH
Foto - FK Borac

Vranješ odlučio pobjednika

Borac pobijedio Krupu i ponovo preuzeo vrh Premijer lige BiH

M. Šljivak

Borac je u 29. kolu Premijer lige BiH savladao Krupu sa 1:0 i ponovo je preuzeo vrh tabele.

Otvoreno se igralo od prve minute na Gradskom stadionu u Banjaluci, a gosti su prvi prijetili nakon pet minuta igre kada je pokušao Karišik.

Borac iz prve šanse dolazi do gola. Bila je to sjajna akcija Ziljkića i Subića, ovaj drugi ubacuje u kazneni prostor, a tamo je Stojan Vranješ koji postiže svoj 12. gol sezone za prednost od 1:0.

Domaći tim je i nakon postignutog gola bio bolji rival, a novu šansu domaći stvaraju u 22. minuti kada Meleg topovski šutira pored gola.

Krupa se potom probudila i u 24. minuti Mandić iz dobre pozicije šutira preko gola Borca.

Tri minute kasnije velika šansa za Borac. Zijkić je ovog puta poslužio Vranješa koji sa pet metara glavom šutira pored gola.

Oglasi

Gosti su do kraja imali još nekoliko dobrih pokušaja. Dujaković je u 36. minuti ozbiljno ugrozio Lakića koji je njegov udarac nekako odbranio.

Nije međutim do kraja prvog poluvremena bilo promjene rezultata i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Borca.

Tvrdo i žestoko se igralo u nastavku ovog meča. Gosti su bili veoma opasni, a u 62. minuti Vukmanović je imao opasan napad kojeg nije pretvorio u pogodak.

Borac prvu veliku šansu u nastavku stvara u 73. minuti. Bila je to sjajan ubačaj, a Kolak uz pomoć prečke zaustavila udarac Brtana.

Kolak je spašavao i pet minuta kasnije nakon udarca Moraitisa i golman gostiju je odličnim odbranama održavao svoj tim u igri.

Oglasi

Krupa na drugoj strani do kraja nije uspjela da ugrozi gol Borca i na kraju je ostalo 1:0 za domaće.

Borac je tako ponovo preuzeo vrh Premijer lige BiH, dok će Krupa u preostala četiri kola voditi veliku bitku za ostanak u Premijer ligi.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Borac - Krupa 1:0

Borac: Lakić, Uzelac, Ćosić, Dujaković, Subić, Vojnović, Meleg, Zakarić, Ziljkić, Vranješ, Moraitis.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kolak, Makitan, Pavlović, Galić, Ćivić, Erak, Dujaković, Palić, Muminović, Vukmanović, Mandić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Lavillenie
Hvala Bogu samo nek nisu Lavorasi..
8 17
Ajax11
Sarajevo ne gubi više do kraja a za ovaj Vico-Borac nisam siguran
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi