Borcu pobjeda s kojom pravi plan za Evropu, Sarajevu nastavak neizvjesnosti

Lukić za pobjedu Banjalučana u derbiju

Borcu pobjeda s kojom pravi plan za Evropu, Sarajevu nastavak neizvjesnosti

Edmir Škorić

U derbiju 28. kola Premijer lige BiH Borac je pobijedio Sarajevo s minimalnih 1:0.

Borac i Sarjevo vode borbu za plasman u Evropu, a nakon današnje pobjede na Gradskom stadionu, Banjalučani su pobjegli Sarajlijama na +10 i praktično osigurali treće mjesto, a makar privremeno su zasjeli na poziciju broj dva. Imaju 49 bodova, koliko i trećeplasirani Tuzla City koji od 19 sati igra protiv Željezničara.

Sarajevo, sada je to već izvjesnom neće izboriti Evropu kroz prvenstvo, ali imat će popravni jer 19. maja u Zenici igra finale Kupa BiH protiv Veleža i u slučaju osvajanja trofeja, predstavljat će našu zemlju na evropskoj sceni.

Borac je imao bolji početak, nekoliko opasnosti pred golom Sarajeva, a prva prava prilika viđena je u 11. minuti. Lukić je dobro šutirao, no Dizdarević sjajno interveniše. U 18. minuti varnice na terenu, nastala je gužva nakon što su se "zakačili" Ćorić i Velkoski, a sudija Bilbija podijelio je tri javne opomene - Varešanoviću i Velkoskom kod gostiju i Milojeviću kod domaćih.

Dobru šansu Borac je imao u 24. minuti, poslije duge lopte Begića za Vušurovića, kojeg je ipak zaustavio Dizdarević. Varešanović u 31. minuti pokušava lobovati golmana domaćih u situaciju jedan na jedan, ali Ćetković ostaje nesavladiv.

U 33. minuti domaća publika je slavila, pošto je Lukić nakon konfuzije u odbrani gostiju i "asistesncije" Šećerovića loptu zakucao iza leđa Dizdarevića. Prije nego je Borac postigao gol, u istoj akciji, Avramovski je ležao na terenu, ali sudija nije prekidao akciju, smatravši da ofanzivac Sarajeva nije bio fauliran u duelu s jednim Borčevim igračem. Protesti Sarajlija bili su uzaludni, lopta je morala na centar.

Oglasi

Ubrzo nakon toga, velika šansa za goste, upravo Avramovski je šutirao, a Ćetković spasio Banjalučane.

Na otvaranju drugog dijela Kapić je zaprijetio, a na drugoj strani uzvraća Cvijanović. U 56. minuti opasno je bilo pred golom Borca, ali Avramovski je blokiran, a potom i Varešanović ne pronalazi put do mreže domaćih.

Fantastičnu šansu za goste imao je Kapić u 65. minuti, kada je potpuno sam s desetak metara pucao, no loše je zahvatio loptu koja ide preko gola. U preostalih 20-ak minuta Sarajevo je očajnički tražilo pogodak, Borac se branio i odbranio, pa može da počne s planiranjem evropskih mečeva, dok će se nastaviti neizvjesnost Sarajeva.

Najbolju šansu imao je rezervista Ahmetović petnaestak minuta prije kraja, ali Ćetković je bio sjajan na golu Borca. Čataković i Hebibović su se zakomplikovali u 80. minuti, pa je propala još jedna prilika bordo tima.

U sudijskoj nadoknadi je Borac mogao do drugog gola, ali Dizdarević je sjajno intervenisao nakon udarca Cucina, a zatim je i Begićev pokušaj zaustavio i da je Sarajevo ostalo neporaženo, definitivno bi bio igrač utakmice.

Borac - Sarajevo 1:0 (Lukić 33)

Borac: Ćetković, Ćorić, Begić, Donald, Vojnović, Subić, Lukić, Meleg, Ayaz, Milojević, Vušurović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Dizdarević, Dupovac, Lazić, Hebibović, Pidro, Šećerović, Đokanović, Varešanović, Avramovski, Velkoski i Bagarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Zaista dugo razmisljam sta da napisem i jedno me pitanje muci: Kome smeta jaki Torpedo, hahahahahah?
11 21
Mackintosh
I Banjolucani se posrase torpedu u usta hahahahahahahahahahahahaha
5 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi