U svlačionici su se tresli zidovi - Marco Reus i Edin Terzić u glavnim ulogama velikog incidenta
Iskusni Reus je dan prije meča u Bochumu produžio ugovor sa Borussijom, ali mogao bi ostati bez titule koja je bila jako blizu...

Nezadovoljni suđenjem

U svlačionici su se tresli zidovi - Marco Reus i Edin Terzić u glavnim ulogama velikog incidenta

E. Škorić

O sudiji Sasche Stegemanna najviše se piše dan nakon što su Bochum i Borussia Dortmund remizirali rezultatom 1:1 u 30. kolu njemačke Bundeslige.

Borussia je imala priliku da napravi korak prema tituli, ali je u 30. kolu neočekivano prosula bodove u Bochumu, pa je dopustila Bayernu šansu da eventualnom pobjedom nad Herthom u subotu ponovo zauzme vrh tabele.

S obzirom da je do kraja ostalo da se odigraju još četiri kola, dešavanja iz Bochuma u petak navečer možda su i odlučila prvenstvo.

Utakmica je počela odlično za domaće. Veznjak Anthony Losilla zabio je u 5. minuti. Dvije minute kasnije Karim Adeyemi pogodio je za 1:1. Rezultat je ostao nepromijenjen do kraja utakmice. Nakon posljednjeg zvižduka izbila je velika polemika jer su igrači Borussije zamjerili sudiji zbog odluka koje bi im mogle oduzeti naslov prvaka.

Najveće sumnje izazvane su situacijom u 65. minuti kada je Karim Adeyemi jasno fauliran u šesnaestercu. Ipak, sudija ove utakmice Sascha Stegemann nije pokazao na bijelu tačku. Prekršaj nisu vidjeli ni njegovi pomoćnici iz VAR tima.

“Vidjeli smo situaciju s različitih kamera, pa mislim da je bezobrazno kada ne pogledate situaciju sa sredstvima koja imate pet utakmica prije kraja sezone. Nečuveno jer je riječ o njemačkom prvenstvu. Smatram da je to nemarno, kukavički i potpuno pogrešno. Nevjerojatno smo ljuti. Sudija je odlučio sudbinu utakmice", rekao je Sebastian Kehl nakon utakmice, a prenosi Sky Sports.

Oglasi

Sličnog je mišljenja i trener Borussije Edin Terzić. “Samo sam rekao sudiji i cijeloj momčadi što mislim o ovim odlukama i šta je u igri. Prije svega, izostanak VAR intervencije izazvao je mnoge nesporazume".

Međutim, sukob nije završio na terenu. Marco Reus je nedugo nakon utakmice zajedno s Terzićem i Kehlom uletio u sudijsku svlačionicu gdje je izbio verbalni sukob.

Kako prenosi Bild, rasprava je bila toliko glasna da su se zidovi tresli. Nije posve jasno hoće li se izvući posljedice ovakvih djela, no informacije treba očekivati u skoroj budućnosti.

Nakon 30 odigranih utakmica Borussia ostaje lider Bundeslige s 61 bodom, ali ipak ne ovisi više o sebi već o Bayernu, u slučaju da Bavarci dobiju Herthu, a veliki su favoriti na domaćem terenu, mada tim koji vodi Thomas Tuchel itekako zna da razočara.

U međuvremenu su se oglasili iz sudijske orgamizacije, priznavši pogrešku, odnosno da je penal zaista trebao da bude dosuđen i da je Borussia teško oštećena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Okladu za meč Bayerna i Herthe možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice. Kvote za duel pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Umjesto što su "priznali grešku" ne jednog, već 7 sudija (glavni, dva pomoćnika i rezervni, te još 3 u VAR sobi), da je penal postojao i da je Borusija oštećena, ZAŠTO NE PONOVE UTAKMICU, jer je sudija DIREKTNO uticao na rezultat???????? Neće je ponoviti, jer se ovdje sve štima Bajernu. Kao i u nekim drugim ligama 5-ice.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi