Nagli zaokret u Barceloni: Već je spakovao kofere, ali Xavi je rekao da želi da ostane

Važan faktor na terenu i u svlačionici

Nagli zaokret u Barceloni: Već je spakovao kofere, ali Xavi je rekao da želi da ostane

Edmir Škorić

Bio je na izlaznim vratima Barcelone i vjerovali se da igra svoju posljednju sezonu u katalonskom divu, ali sada je izvjesno da će biti član tima i u sezoni 2023/24.

Barcelona je na korak od osvajanja titule, ima velikih 12 bodova prednosti nad Real Madridom i utakmicu manje pošto večeras dočekuje Gironu. U slučaju pobjede, Xavijev tim ide na +15 i vjerovatno završava sve dileme oko prvaka Španije.

Jedan od važnih kotača u igri Barcelone tokom ove sezone bio je iskusni vezista Sergio Busquets, za kojeg se uveliko piše da na ljeto odlazi u Sjedinjene Države i da neće potpisati novi ugovor sa klubom.

Busquets se smatrao još jednim članom stare garde koji mora da ide, no Xavi Hernandez je na press konferenciji pred ogled s Gironom kazao da ga želi zadržati i time promijenio cijelu priču oko bivšeg španskog reprezentativca. No, naravno, Sergio sam na kraju donosi odluku.

"Želim da ostane, ali ga razumijem. Ako sve bude u redu, postat će prvak Španije i kao šampion može da ode. Teška odluka pred njim, odlazio sam nakon osvojene trostruke krune iz kluba. Inzistirat ću da ostane s nama”, rekao je Xavi.

Xavi Hernandez također je otkrio utjecaj Sergia Busquetsa na Barceloninu svlačionicu. To objašnjava i trenerove namjere da zadrži 34-godišnjaka.

Oglasi

“Busquets je imao sjajnu sezonu. On je primjer kao pravi kapiten momčadi. Mladima pomaže i ogledalo im je. Pruža nam puno toga i zato mislim da je važno da ostane s nama. Rekao sam mu da je ključan za Barcelonu na terenu i izvan njega. Moramo vidjeti kako ćemo završiti ovu sezonu".

Vrijedi napomenuti da je Barcelona Sergiu Busquetsu ponudila novi ugovor sa znatno nižom platom i ugovorom na samo jednu sezonu. Odluči li Španac, otići, Barcelona će morati dovesti novog veznjaka.

Trenutno Busquets zarađuje oko 30 miliona eura po sezoni i Barcelona mora smanjiti troškove - ovog ljeta moraju smanjiti proračun za plate za čak 200 eura kako bi potpisali nove igrače i upravo to je jedan od glavnih razloga što bi na kraju klub mogao da ostane bez Busquetsa.

Radi se o Barcinom dugogodišnjem igraču i praktično legendi kluba. Tu je od ljeta 2008. godine i odigrao je preko 700 utakmica, postigao 18 golova i upisao 44 asistencije. Osvojio je brojne trofeje, ali pamtit će tri naslova Lige prvak i osam titula La Lige, vjerovatno i devetu će osvojiti vrlo bzro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Volcanobet kladionica nudi kvote za meč Barcelone i Girone koji se igra večeras, a okladu postavite OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Yebo ti on sve, trebalo ga je natjerati prije pet godina a ne davati mu tolike milione nizašto. Da ima imalo obraza vratio bi svaki euro koji je uzeo od kluba zadnjih par sezona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi