Ancelotti pogrešnim izborom igrača Real udaljio od titule, objasnio je i zašto je to napravio

Svjestan greške

Ancelotti pogrešnim izborom igrača Real udaljio od titule, objasnio je i zašto je to napravio

E. Škorić

Real Madrid je danas gostovao kod Mallorce, gdje je poražen sa 1:0 i time se kraljevski klub značajno unazadio kada je u pitanju borba za titulu.

Real je u 20. kolo La Lige ušao sa pet bodova zaostatka za vodećom Barcelonom i madridski tim jednostavno nije imao izbora na Mallorci. Pobjeda je bila imperativ, ali nije ostvarena.

Treba istaći da je Real danas igrao bez dva važna igrača, pošto su zbog povreda odsustvovali Karim Benzema i Eder Militao, dok su neki iskusniji igrači poput Luke Modrića i Tonija Kroosa tek naknadno ušli u igru.

Imao je Real svoje prilike da osvoji barem bod, ključan je bio promašaj Marca Asensia sa 11 metara u 60. minuti. Njemu je udarac odbranio Rajković, koji se pretvorio u junaka domaćih.

Carlo Ancelotti smatra da je napravio pogrešan izbor i tvrdi da je sam odlučio da Asensio izvede najstrožu kaznu u nedostatku Benzeme.

"Odabrao sam njega. Prvi je Benzema, pa Modrić i onda može biti neko poput Kroosa, Asensija ili Rodryga... Ja biram izvođača penala", kazao je Ancelotti nakon meča, pa objasnio zašto baš Asensio.

Oglasi

"Jedina dvojba bila je između Asensija i Rodryga. Izabrao sam Asensija jer sam mislio da je Rodrygov promašeni jedanaesterac na Svjetskom prvenstvu mogao psihički utjecati na njega".

Rodrygo je zabio tri gola iz penala ove sezone za Real Madrid. Ali on je bio jedan od dvojice Brazilaca koji su promašili svoje udarce protiv Hrvatske u četvrtfinalu na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. Kao posljedica toga, Brazil je ispao iako se smatrao glavnim favoritom za trofej.

Real je ostao na pet bodova zaostatka za Barcelonom, koja večeras dočekuje Sevillu i ima lijepu priliku da ode na +8 i napravi jako važan korak u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Okladu za meč Barcelona - Sevilla možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice, klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Morao je zbog pretiska svijetske javnosti i UEFA i FIFA koje su popustile pred molbama ostalih klubova jer odbijaju da igraju takmicenja u kojima je Real, zato sto Real uvjek osvaja. Zbog Reala su i htjeli osnovati onu novu ligu samo nebil neko drugi nesto osvojio. Ali mene su najvise iznenadile Svabe jer su oni poznati po disciplini i postenju a eto cak se veliki Baja iz minhena bunio i trazio od UEFA da preuzmu nesto kako bi se zaustavio Real.
2 8
nakopitam
@PapaK To sto ti brat lici na mene ne mora nista znaciti. Nemoj odma padati u depresiju i praviti rat u kuci. Pricaj sa roditeljima, pokusajte naci zajednicki jezik. Nije sve tako crno
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti