Trojica reprezentativaca se uništila alkoholom u subotu, automatski su izbačeni iz tima!

Propuštaju meč odluke

Trojica reprezentativaca se uništila alkoholom u subotu, automatski su izbačeni iz tima!

Edmir Škorić

Fudbaleri ponekad pretjeraju u opuštanju i zanemare disciplinska pravila, ali i za takve stvari postoje adekvatne kazne koje prepiše Fudbalski savez.

U subotu navečer, manje od 48 sati prije utakmice, trojica reprezentativaca odlučila su si dati oduška u noćnom provodu, ali nisu imali sreće jer su "uhvaćeni na djelu", pa su automatski prekriženi za meč kvalifikacija za Euro.

Ono što javnost zabrinjava je to što je među trojicom i zvijezda reprezentacije, igrač engleskog West Hama, koji treba da bude primjer drugima. No, Vladimir Coufal očito nije mogao da odoli zovu noćnih zabava.

Osim njega, prekršaj su napravili i napadač praške Sparte Jan Kuchta, kao i fudbaler Arisa Jabuk Brabec.

Češki fudbalski savez ne želi tolerisati takve ispade, pa je objavljeno kako su odmah sva trojica napustili kamp reprezentacije. Prema pisanju čeških medija, trojac je uslikan u noćnom klub uu gradu Olomoucu, gdje će Češka u ponedjeljak ugostiti Moldaviju.

Oglasi

Češkoj treba bod, Moldavija želi ispisati historiju

Da stvar bude gora, Češka se još nije plasirala na Euro. Njoj treba barem remi kako bi osigurala odlazak na turnir u Njemačkoj. U slučaju pobjede, Moldavija će se prvi put kvalificirati na Evropsko prvenstvo, ali zaista su šanse da se takvo što dogodi male.

U grupi E Albanija je prva sa 14 bodova i ona je osigurala plasman na Euro, dok se sada vodi borba između Češke i Moldavije. Česi imaju 12 bodova, Poljska 11, a Moldavija 10. No, Poljaci su odigrali sve mečeve, dok Češka i Moldavija svoj posljednji kvalifikacioni igraju sutra.

Stvari su tu sada više nego jasne, Moldavija pobjedom ide na Euro, dok Česima pobjeda ili remi odgovaraju da se zadrže na prve dvije pozicije.

Unatoč važnosti utakmice, Češki fudbalski savez nije imao milosti prema svojim fudbalerima, dok će ostatak ekipe pokušati da dođe do cilja i da se izbori za još jedno veliko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susret Češke i Moldavije igra se sutra od 20:45 sati, a Volcanobet kladionica nidu sjajnu ponudu i vrhunske kvote. Više o tome na OVOM linku.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

Antaaaaa
U BiH ako dodjes na trening trijezan gledaju jesi li normalan
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi