Dalić odabrao sastav za jednu od ključnih utakmica

Hrvatska mora pobijediti

Dalić odabrao sastav za jednu od ključnih utakmica

Edmir Škorić

Hrvatska fudbalska reprezentacija u 18 sati u Rigi protiv Latvije igra jako važnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Latvija, koja se pokazala kao najgorom selekcijom u grupi, jedna je od dvije prepreke koje očekuju Hrvatsku na putu do Eura.

Vatrenima je pomogla Armenija koja je danas u Jerevanu zaustavila Vels (1:1), pa sada tim Zlatka Dalića ima sve u svojim rukama. Morat će večeras pobijediti Latviju u gostima, a onda i Armeniju za tri dana kod kuće kako bi bila sigurna za odlazak na EP.

Vels se pak nada da će ili Latvijci ili Armenci uspjeti da pomrse račune Vatrenima i da će zakomplikovati situaciju.

Hrvatska danas od 18 sati u sastavu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol - Modrić, Brozović - Majer, Kramarić, Ivanušec - Budimir

Oglasi

Latvija: Ozols - Černomordijs, Balodis, Ciganiks, Savajnieks - Tobers, Salievs - Jeunzems, Ikaunieks, Daškevičš - Uldrikis

Hrvatska je svakako veliki favorit i trebalo bi se desiti pravo čudo da ne ostvari pobjedu u Rigi i sve osim trijumfa naših komšija bilo bi ravno svjetskom čudu.

No, zna Dalić, znaju to i njegovi igrači, da je u sportu i fudbalu sve moguće i da se pobjede nikada ne trebaju unaprijed slaviti, zato će maksimalno ozbiljno ući od prve minute ovog duela.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvote za mečeve kvalifikacija za Euro 2024 možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

pero98
Sretno Vatreni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi