Hrvatska bruji o Damiru Miškoviću: Predsjednik Rijeke jednim udarcem sredio i Hajduk i Dinamo!
Damir Mišković u razgovoru za bivšim predsjednikom Hajduka Lukšom Jakobušićem;Foto: Pixsell

Bez dlake na jeziku

Hrvatska bruji o Damiru Miškoviću: Predsjednik Rijeke jednim udarcem sredio i Hajduk i Dinamo!

Admin Čaušević

Damir Mišković "zapalio" je hrvatsku javnost izjavama o Dinamu i Hajduku. Moglo bi se reći da je prvi čovjek Rijeke svojom izjavom uspio "ubiti dvije muhe jednim udarcem", odnosno prozvati dva najveća hrvatska kluba.

Rijeka je u odličnoj situaciji da osvoji duplu krunu, prvu u klupskoj historiji, ali za glavnog rivala će imati "krupan zalogaj", u pitanju je zagrebački Dinamo čija je moć u hrvatskom fudbalu neupitna.

Klub sa Kvarnera ima manji budžet i od Hajduka koji je u ovu sezonu ušao sa visokim ambicijama, doveo brojne zvijezde, ali će na kraju završiti bez trofeja.

Gostujući u emisiji Sport nedjeljom Mišković je odlučio da uputu neku vrstu otrovne strjelice kako prema Dinamu tako i prema Hajduku.

Prvi čovjek Rijeke je na neki način i ponizio splitski klub kazavši da bi Rijeka odavno ostavila Dinamo iza sebe da ima iste uslove kao Hajduk.

"Ja da imam 30 miliona eura, koliko im je bila potrošnja prošle godine, i da imam 30 hiljada navijača svaku utakmicu, mislim da bi mi Dinamo bio barem 20 bodova iza", rekao je Mišković.

Oglasi

Iako je prvenstveno prozvao Hajduk, Miškovićeva izjava se može odnositi i na Dinamo koji ima daleko najbolje uslove u Hrvatskoj, ali praktično cijelu sezonu puše za vratom Rijeci.

Do kraj SHNL-a je ostalo pet kola. Rijeka ima dva boda prednosti pred Dinamom, a sljedećeg vikenda će ove dvije ekipe odmjeriti snage na Rujevici što će biti možda i dan odluke.

Zanimljivo da je na početku sezone Rijeku trenirao Sergej Jakirović koji je trenutno na klupi Dinama pa će bivši trener Zrinjskog dobiti medalju ko god bude prvak.

Inače, Mišković je najuspješniji predsjednik u historiji Rijeke te se može reći da sa godišnjim budžetom manjim od 15 miliona eura ovaj klub radi vrhunske stvari.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

A gdje je zapravo Rijeka, a gdje su Dinamo i Hajduk najbolje govori podatak da Zagrepčani imaju budžet između 50 i 60 miliona eura, a Splićani 40-ak. I Osijek (25 miliona) ima veći budžet od Riječana.

Otkako je uspješni biznismen na čelu Rijeke osvojena je jedna šampionska titula, četiri Kupa, hrvatski Superkup te ostvaren plasman u grupne faze UEFA takmičenja čak četiri puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi