Haaland ih je gledao u samo jednoj utakmici i izgubio razum: "Želim doći, to je pravi klub za mene"

Norvežanin čeka na transfer

Haaland ih je gledao u samo jednoj utakmici i izgubio razum: "Želim doći, to je pravi klub za mene"

Edmir Škorić

Erling Haaland je oduševljen partijom Katalonaca u Madridu, spreman je za transfer.

Budućnost 21-godišnjeg norveškog napadača Erlinga Haalanda i dalje je neizvjesna, ali smatra se da od ljeta definitivno neće biti u Dortmundu i da će ga Borussia prodati nekom od velikana, a u redu za potpis su Barcelona, Real Madrid, PSG, Bayern, Manchester City...

Iz Barcelone su nedavno isključili mogućnost dovođenja tako skupog pojačanja, a predsjednik Joan Laporta rekao je da bi to bio krupan zalogaj, te da će se klub posvetiti nekim drugim rješenjima tokom ljetnog merkata.

Međutim, Haaland je navodno oduševljen Barcelonom i spreman je čak da smanji svoje financijske zahtjeve kako bi na kraju došao u Xavijev tim. Posebno ga je oduševila 4:0 pobjeda Barcelone nad Realom u Madridu u nedavnom El Clasicu.

Haaland je gledao taj meč i naprosto dobio želju da bude dio tako moćne ekipe pod vodstvom bivšeg Barcinog igrača, a neki mediji sugerišu da je odmah kontaktirao klub koji ga također želi, mada se to sve može za sada smatrati neprovjerenim glasinama.

"Hoću doći, to je pravi klub za mene", navodno je poručio Haaland nekim predstavnicima Barcelone.

Oglasi

Haaland bi ovog mjeseca trebao donijeti konačnu odluku. On će primljene prijedloge razmotriti zajedno s ocem i agentom Minom Raiolom, a samo njegovo angažovanje bit će papreno skupo jer su velike provizije i ocu i slavnom agentu, ali i sama plata Haalanda na godišnjem nivou iziskuje dobar budžet. Uostalom, neophodno je uz sve to i Borussiji platiti odštetu koja nije manja od 75 miliona eura - bilo da postoji odštetna klauzula kako neki mediji sugerišu ili ne.

Prema Tuttomercadowebu, Manchester City u ovom trenutku ima najveću šansu za potpisivanje s Haalandom. Građani traže vrhunskog napadača za sljedeće sezone, a Pep Guardiola vidi Norvežanina kao najbolju opciju u ovom trenutku.

I Bayern ga vidi kao sjajnu zamjenu za Roberta Lewandowskog, a Realov predsjednik Florentino Perez imao je želju da dovede i njega i Kyliana Mbappea, no vjeruje se da je Francuz biti jedino zvučno pojačanje Kraljeva tokom ljetnih mjeseci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Haalandove brojke su neumoljive, igra još jednu sezonu za pamćenje, a za novi gol ili više njih ima priliku večeras na gostovanju kod Stuttgarta. Ponudu za ovaj meč možete naći na sajtu MaxBet kladionice!

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nedd
Smiješno, naprave udaran naslov, tekst užas, ni čitati se ne daju takve gluposti a reklama kladionice ispisani zelenim slovima je veća od polovine teksta. Nek se narod kocka
5 0
Mele
Barsa, nema sanse, samo City , Real ...ili Psg..Mada on zeli Spansku ili Englesku ligu...Zavisi i od Mbapea, kuda ce on..
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi