Mladost ne odustaje od borbe za opstanak, ozvaničili su transfer

Teška situacija u Doboju kod Kaknja

Mladost ne odustaje od borbe za opstanak, ozvaničili su transfer

Haris Zilić

FK Mladost Doboj Kakanj u izuzetno je teško situaciji i do kraja ih grčevita borba za opstanak u Prvoj ligi FBiH, iako trenutna slika na tabeli nije nimalo bajna za bivšeg premijerligaša.

Mladost je fenjeraš sa 14 bodova, što je sedam nje od Zvijezde koja je na 14. poziciji koja bi na kraju garantovala opstanak.

U narednom 22. kolu Prve lige FBiH Mladost ide u goste BFK Simm Bau i to je utakmica gdje jednostavno moraju tražiti bodvoe, zapravo do kraja sezone im je svaka utakmica bitna. Gubitak bodova značio bi i još jedan korak nazad prema Drugoj ligi FBiH - centar.

U klubu čine sve da zadrže opstanak u Prvoj ligi FBiH, pa su tako ozvaničili transfer i u svoje redove doveli Dževada Alibegovića.

🔴⚪ Novo Pojačanje! 🔴⚪ Dževad Alibegović novo je pojačanje Mladosti. Sretno Dževade! 🔴⚪ #samoMladost #DževadAlibegović #MDK

Posted by FK Mladost Doboj - Kakanj on Wednesday, April 17, 2024

Riječ je o 26-godišnjem fudbaleru koji je posljednji nagažman imao u NK Iskra Bugojno, a nosio je i dres NK Travnik.

Oglasi

Ima iskustvo igranja u nižem rangu bh. fudbala, tako da se u Mladosti nadaju da bi mogao biti od pomoći u grčevitoj borbi za opstanak.

Proljeće je dobro počelo za Mladost pobjeodm u Goraždu (1:2), a onda je krenula serija loših rezultata.

Mladost je u posljednjih pet mečeva upisala pet poraza i dovela se u izuzetno tešku situaciju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U prošlom kolu na svom terenu dekalsirani su 4:1 od TOŠK-a jednog od konkurenata u borbi za opstanak što je svakako bio alarm za sve u klubu.

Prije toga su ovo proljeće upisali još dva domaća poraza od Tomislava i Gornjeg Rahića, dok su u gostima poraženi od Čelika i Bratstva.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Momak koji je bolji od pola stopera u federalnoj ligi. Često zna zabiti gol kod prekida.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi