U Feneru će vječno proklinjati igrača Karagumruka, nemoguće šta je uradio u 91. minuti protiv Galate

Zahvaljujući njemu došli do pobjede

U Feneru će vječno proklinjati igrača Karagumruka, nemoguće šta je uradio u 91. minuti protiv Galate

Endin Čaušević

Golom Kerema Akturkoglua večeras je Galatasaray pobijedio na svom terenu ekipu Karagumruka sa minimalnih 1:0, ali je nevjerovatno šta se desilo u zadnjim minutama utakmice kada su gosti došli do 1:1, no gol im je poništen zbog nepromišljenog poteza igrača tog kluba.

Za Galatasaray koji večeras nije previše briljirao sigurno da je najvažnije što je upisao nova tri boda i pred najveći turski derbi izjednačio se na tabeli sa Fenerbahčeo.

Galata je do gola stigla u 40. minuti preko Kerema Akturkoglua koji je iskoristio zaista nevjerovatnu grešku golmana gostujućeg tima.

Međutim, domaći su strepili do zadnje minute jer nisu uspjeli da još jednim golom završe stvari na ovom meču, te je Karagumruk pokušao da dođe do izjednačenja.

Najbolju priliku na meču gosti su imali u sudijskoj nadoknadi kada su uspjeli da poravnaju na 1:1 golom Serdara Dursuna, ali na kraju taj igrač postao je apsolutni tragičar.

Oglasi

Naime, igrala se 91. minuta kada je Karagumruk izborio korner i nakon centaršuta Lasagna je udario loptu glavom i ona je išla u mrežu Galatasarayja, ali potom je Dursun napravio neshvatljiv potez.

Igrač Karagumruka je s linije zakucao loptu u gol domaćeg tima, a pomoćnik je na šok i nevjericu gostiju signalizirao ofsajd.

Dursun jeste bio u ofsajdu i niko ne može da vjeruje šta je uradio jer je svima bilo jasno da lopta ide u gol. Htio je očito da se proslavi, a na kraju je postao najveći tragičar svoje ekipe. Šta se desilo u 91. minuti utakmice POGLEDAJTE OVDJE.

S druge strane navijači i igrači Galatasarayja su s osmijehom sve to posmatrali i pao im je kamen sa srca kada su shvatili da se gol poništava i da će doći do zlata vrijednih bodova u borbi za titulu prvaka Turske.

Poznato je da Fener i Galata imaju po 43 boda nakon 16 odigranih kola, a već u nedjelju očekuje nas najveći turski derbi.

Utakmica će se igrati od 17 sati, te će Fenerbahče dočekati na svom stadionu Galatasaray.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Poznate kvote za okršaj Fenerbahče - Galatasaray

Također, već su poznate i kvote za najveći turski derbi, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

snupi
A jest glup, svašta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti