E sada se sve mijenja: Jedan od najvažnijih i najboljih propušta derbi Fener - Galatasaray

Otpao zbog povrede

E sada se sve mijenja: Jedan od najvažnijih i najboljih propušta derbi Fener - Galatasaray

Edmir Škorić

U petak će utakmicu turskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji odigrati Fenerbahče i Galatasaray.

Prije četiri dana timovi su se sastali na stadionu Fenera i tada nije bilo golova, pa su ekipe ostale na prvom, odnosno drugom mjestu sa istim brojem bodova (48).

Za razliku od te, ova sutrašnja utakmica bit će drugačija. Bit će to prilika da se osvoji trofej, ali će se igrati na neutralnom terenu, tako da je teško predvidjeti šta će se dešavati i teško je reći ko je tu favorit.

Vjerovatnoća je velika da će derbi odlučiti sitnice, ali sada dolazi vijest koja uveliko mijenja stvari, a radi se o povredi jednog od najboljih igrača obje ekipe.

Hakim Ziyech je, naime, zbog povrede otpao za okršaj sa Fenerom. U prošloj utakmici je odigrao 86 minuta, ali u međuvremenu je zadobio neki udarac.

Oglasi

Nakon posljednjeg treninga trener Okan Buruk izbacio je Ziyecha iz tima za utakmicu kako ne bi riskirao.

Ziyech je tokom sezone jedan od ključnih igrača Galate. U klub je došao ljetos iz Chelseaja, te je postigao četiri gola.

Iskusni Marokanac nadao se da će sutra biti na terenu, ali morat će s tribina pratiti veliki turski okršaj.

Utakmica Superkupa održat će se na Al-Awwal Parku (Stadion Univerziteta King Saud) u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. Utakmica počinje u petak, 28. decembra, u 20.45 po srednjoeuropskom vremenu.

U međuvremenu je objavljen spisak marokanske reprezentacije za Afrički kup nacija i Ziyech se očekivano našao na istom, tako da će on veoma brzo da se priključi nacionalnom timu s kojim je imao dosta uspjeha, naročito u Kataru prošle godine kada su došli do četvrtfinala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, već su poznate i kvote za najveći turski derbi koji je na programu sutra, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

user1676362323
Ne igra samo on
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti