Vaha ga nije volio, ali Ziyech je za svoj narod napravio ono što ne bi nijedan drugi igrač

Tako se voli domovina

Vaha ga nije volio, ali Ziyech je za svoj narod napravio ono što ne bi nijedan drugi igrač

Edmir Škorić

U februaru ove godine Hakim Ziyech je donio odluku da se oprosti od reprezentacije Maroka, a deset mjeseci kasnije igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Krilni igrači Chelseaja, Hakim Ziyech (28), nije imao namjeru da igra za Maroko, čak i u slučaju da reprezentacija uspije da se plasira na Mundijal.

"Neću se vraćati u reprezentaciju. To je moja konačna odluka. Koncentriran sam na klupsku karijeru," poručio je 28-godišnji napadač za AD Sports TV.

Ziyech je u bio u sukobu s bivšim marokanskim selektorom Vahidom Halihodžićem koji ga zbog nediscipline nije vodio na afrički Kup nacija. Bivši trener zagrebačkog Dinama je istaknuo kako nije mogao pozvati igrača koji može pokvariti atmosferu u ekipi, pa zvao se on i Lionel Messi.

"Igrač koji odbija igrati utakmicu, doduše prijateljsku, pod izgovorom da je povrijeđen. Ljekari su obavili nekoliko pregleda i rekli da može igrati. Tada je odbio zagrijavanje u drugom poluvremenu jer je bio razočaran što je bio zamjena. Za mene je takvo ponašanje neprihvatljivo. S reprezentacijom se ne može varati," naglasio je tada Vaha.

Pritisak marokanske javnosti je bio ogroman, a Ziyech kao i još nekoliko zvijezda moralo je da se vrati u reprezentaciju.

Oglasi

Iako je Vaha Maroku osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu, dobio je otkaz, a Ziyech je ponovo zaigrao za reprezentaciju i čak ju je predvodio na putu do četvrtfinala.

Marokanci su uspješno prošli tešku grupu, a onda sinoć izbacili Španiju na penale, pa ih sada očekuje duel sa Portugalcima.

Ziyech je ponovo pokazao svoje kvalitete. Odbio je preuzeti bilo kakav bonus od reprezentacije Maroka za učešće na Svjetskom prvenstvu.

On će tako preko 300.000 dolara donirati onima kojima je to potrebno u Maroku, pokazavši time da ipak ne misli samo na sebe već i na svoj narod.

Pitanje je da li bi Maroko bez Ziyecha napravio ovakav rezultat, no jedno je sigurno - grehota bi bilo bi bila da su ovi fanatični i fantastični navijači bili uskraćeni za svog najboljeg igrača na ovom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, već su poznate i kvote za ovaj susret koje jasno pokazuju ko ima ulogu favorita, a njih možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Vahid trenira strogocu kao u doba komunizma, policija s palicama. Nikad on nije znao biti fleksibilan, gdje god je radio zakuhao je sa nekim i napustio ili su ga otjerali. A je uvijek dobro u ugovor ugradivao visinu otpremnine tako da mu je svaki raskid ugovora donosio bogatstvo. Zitech je fantastican igrac i dobro je sto su Vahu otjerali a njega vratili.
4 10
zak84
To pokazuje Koji je strucnjak..... I neznalica.... Samo pare njega interesuje... Nista vise...
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi