Sad je svima jasno: Joao Felix na predstavljanju u Barceloni pokazao svoje pravo lice

Sanjao je da obuče taj dres

Sad je svima jasno: Joao Felix na predstavljanju u Barceloni pokazao svoje pravo lice

Edmir Škorić

Barcelona je posljednjeg dana prijelaznog roka uspjela dovesti dva velika pojačanja, Portugalce Joaa Felixa i Joaa Fancela.

Obojica su u finišu transfer tržišta potpisali za Barcelonu, a dolaze na posudbe do kraja sezone. Felix se pridružio Kataloncima iz Atletico Madrida, Cancelo iz redova aktuelnog evropskog prvaka Manchester Cityja.

Interesantno da su obojica odmah registrovani i imaju pravo nastupa večeras protiv Osasune, tako da je za očekivati da debituju u dresu Barcelone.

Zanimljivo, još 18. jula Felix je izjavio pred kamerama da isključivo sanja dres Barcelone. Skoro dvije sedmice kasnije, ta želja mu se i ostvarila i zaigrat će za velikana s Camp Noua.

Očito je da nije lagao. Naime, jučer je tokom zvaničnog predstavljanja u Barceloni bivši igrač Benfice zaplakao od silnih emocija, a fotografije su objavljene na društvenim mrežama.

Oglasi

Pokazao je na taj način da je pravi emotivac, ali i da je zaista cijeli život sanjao da nosi dres Barcelone, iako je prethodno igrao u madridskom Atleticu.

Upravo zbog riječi da mu je sna igrati za Barcelonu je i otpisan od strane Diega Simeonea i bilo je jasno da će morati da potraži ovo ljeto novu sredinu ako želi da igra i da konkuriše za portugalski sastav za EURO 2024.

23-godišnjak je drugu polovicu prošle sezone proveo na posudbi u Chelseaju. Postigao je četiri gola u 16 utakmica i time nije uvjerio Londončane da ga potpišu na stalnoj osnovi.

Oglasi

Ukupno je za Atletico odigrao 131 nastup u svim natjecanjima i postigao 34 gola. Felix je svoj prvi meč za Portugal odigrao 2019. i zabio je pet golova u 31 međunarodnoj utakmici. Napadač je igrao na Euru 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022.

Uz Cancela mogao bi biti jako važno pojačanje za Katalonce koji u Pamploni žele da dođu do treće uzastopne pobjede. Prethodno su slavili nad Villarrealom u gostima s 4:3 i Cadizom kod kuće 2:0, dok su u prvom kolu odigrali tek 0:0 s Getafeom u gostima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Maxbet kladionica nudi vam mogućnost da odigrate razne kombinacije za utakmicu Osasuna - Barcelona. Kompletna ponuda nalazi se OVDJE. Susret počinje u 21 sat.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Hahahahahahahahahaha
0 1
Chelsea1
Ovaj je zesci glumac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi