Vatreno u Bayernu: Nagelsmann govori jedno, zbunjeni Kimmich drugo

Da li je zaista održan sastanak igrača

Vatreno u Bayernu: Nagelsmann govori jedno, zbunjeni Kimmich drugo

E. Škorić

Njemački prvak Bayern upao je u rezultatsku krizu, odigravši tri meča u nizu bez pobjednika, da bi onda sinoć deklasirali Mainz u gostima sa 4:0 u Kupu Njemačke.

Bayern je u Kupu za sada siguran, ali muči se u prvenstvu Njemačke, gdje je u 2023. godini bez pobjede nakon tri odigranog meča i sada ima samo bod prednosti nad drugoplasiranim Unionom iz Berlina.

No, nedavno je bila određena rasprava predsjednika Olivera Kahna i trenera Juliana Nagelsmanna, koji je nakon jučerašnjeg meča otkrio da su igrači održali sastanak, ali bez njegovog prisustva i znanja.

"Igrači su međusobno razgovarali, a ja nisam bio tamo", rekao je Nagelsmann.

Joshua Kimmich, jedna od najvažnijih figura Bayernove svlačionice, upitan je za trenerove riječi nakon utakmice. Djelovao je prilično zbunjeno.

“Sada moram razmisliti gdje smo se našli bez trenera. Možda su se ostali igrači sastali bez mene? Imali smo sjednicu na kojoj su i igrači imali šta reći. Ali i trener je bio tu. Ne sjećam se sada da smo samo mi, igrači, imali takav sastanak", poručio je Nijemac.

Oglasi

Ključne sedmice su pred Bavarcima jer ne samo da moraju brinuti o nacionalnom prvenstvu, već ih čekaju žestoki okršaji s Bayernom u osmini finala Lige prvaka.

Prva utakmica igra se 14. februara na stadionu Parc de Princes u Parizu, a revanš je 8. marta u Münchenu na Allianz Areni. Njemački prvak posljednji je put osvojio Ligu prvaka 2020. godine, pobijedivši u finalu upravo PSG.

Teško je reći ko će biti favorit za prolaz u tim duelima, ali Bayernu svakako ide u prilog potvrđena vijest o povredi Kyliana Mbappea i njegovom propuštanju prvog okršaja sa Bavarcima.

Bayern prvu bundesligašku pobjedu u ovoj godini želi da ostvari u nedjelju na nimalo laganom gostovanju kod Wolfsburga, koji je sedmi na tabeli sa 29 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na sajtu Volcanobet kladionice možete pogledati kvote za meč u Wolfsburgu, ali i za sve ostale sportske događaje koji se igraju danas/večeras i narednih dana.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Nit je tema Bayern, niti Kimmich..u pitanju je KLADIONICARSKI PLACENI TEKST..za HL**** VAM TREBALO U REDAKCIJI..
0 4
nakopitam
Ovo je salihamidzic poceo neke mutne radnje. Nema sta drugo biti.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi