Koprivica: Došlo je vrijeme za rastanak, Iskri želim sve najbolje
Svojom borbenošću i kvalitetnim partijama osvojio navijače Iskre

Defanzivac napustio klub sa Jaklića

Koprivica: Došlo je vrijeme za rastanak, Iskri želim sve najbolje

Samir Mlaćo

Bugojanska Iskra na kraju ipak nije uspjela spasiti prvoligaški status. Bugojanci su bitku vodili i van terena, ali je na kraju 14. mjesto zauzelo Jedinstvo iz Bihaća.

U Bugojnu imaju za čim da žale, a svoju priliku za opstanak definitivno su propustili u domaćim susretima protiv Igmana, Jedinstva, Slavena...

Jedna od onih koji je osvojio srca navijača Iskre jeste 24-godišnji stoper Vlado Koprivica koji će napustiti ovaj klub te svoju sreću potražiti u drugoj sredini.

"Proveo sam predivnih godinu dana u Bugojnu. Zavolio sam grad, klub ljude oko i van kluba, lijepa sam prihvaćen od prvog dana i osjećao sam se kao kod kuće. Nismo ispuni svoj cilj iz više razloga, ali ne bih da ih navodim. Nažalost sada je vrijeme da napustim Iskru i krenem sa novim izazovima", kazao je Koprivica za SportSport.ba.

Nalazi se na odmoru, a nije tajna da se nalazi na meti nekoliko federalnih prvoligaša. Sigurno je da mu neće biti teško pronaći novi klub.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ima par ponuda pa ćemo vidjeti šta je najbolje za mene i moju karijeru. Iskri želim povratak u elitu jer klub sa takvom tradicijom ne zaslužuje da igra u nižerazrednim takmičenjima bh. fudbala", dodao je sada već bivši član kluba sa Jaklića.

Minule sezone Koprivica je bio jedan od najstandardnijih u dresu Iskre, upisao je 27 nastupa uz dva pogotka. Zanimljivo da su oba bila pobjedonosna (Rudar, Bratstvo).

Top Komentari

Gari Garinča
Zahvalan nogometaš, pred kojim je, skoro pa sigurno, lijepa nogometna karijera.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi