Željezničar prespavao gostovanje u Trebinju i ostao bez bodova
Željezničar je prikazao dosta skromnu igru u duelu protiv Leotara u Trebinju i ostao je bez bodova

Trijumf Leotara

Željezničar prespavao gostovanje u Trebinju i ostao bez bodova

Midhat Šljivak

Leotar je u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Police u Trebinju savladao Željezničar rezultatom 1:0. Domaći tim je zasluženo došao do tri boda koja im dosta znače u borbi za opstanak.

Željezničar je danas u Trebinju razočarao svoje navijače. Plavi s Grbavice odigrali su zaista loš meč i na kraju su zasluženo poraženi od Leotara.

Uvodnih 20-ak minuta ovog meča nije ponudilo previše. Šanse su izostale, a prva je, i to velika, viđena u 22. minuti kada je Haris Handžić promašio nemoguće.

Đoko Milović je probio odbranu Željezničara po desnoj strani, ubacio je za Handžića koji s nekoliko metara ne pogađa prazan gol i propada velika šansa.

Deset minuta kasnije Leotar ipak zasluženo dolazi do vodstva jer su bili bolji tim u prvom dijelu. Milović ubacuje loptu iz auta, Edin Cocalić i Amar Drina spavaju zajedno s Josipom Benderom i to je Plave koštalo.

Lopta ubačena iz pada na peterac, gosti gledaju Dennisa Stojkovića koji šalje loptu u mrežu i donosi svom timu prednost od 1:0.

Oglasi

Željezničar je imao samo jednu priliku u prvom poluvremenu i to je bio zicer u nadoknadi prvog dijela. Štilić prodorom po lijevoj strani stvara šansu za Andriju Drlju, ofanzivac Plavih šutira s nekoliko metara, no golman Puletić spektakularno brani i spašava svom timu prednost od 1:0 na prvom poluvremenu.

I u nastavku meča Leotar je konkretniji, opasniji i bolji tim. Sreća je za goste da ni domaći nisu bili previše raspoloženi u završnicama akcija, pa su nakon sat vremena igre gosti još uvijek bili u igri.

Željezničar tek u 68. minuti stvara ozbiljnu novu šansu pred golom domaćeg tima. Amoah ostavlja loptu za Armina Hodžića, ali napadač plavih šutira neprecizno.

Leotar je bez većih problema u ostatku meča zaustavljao sve napade gostiju iz Sarajeva. Nije Željezničar mogao ništa konkretno napraviti u fazi napada i na kraju Trebinjci dolaze do tri velika boda u borbi za opstanak.

Domaći sastav je s ova tri boda skočio na sedmu poziciju tabele s 26 bodova i prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobjede.

Oglasi

Željezničar je s druge strane ostao na četvrtom mjestu tabele s 39 osvojenih bodova, ali ovim porazom su šanse za plasman u Evropu mnogo manje.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Leotar - Željezničar 1:0

Leotar: Puletić, Milović, Prusina, Čubrilo, Stojković, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Milaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Cocalić, Krpić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Beganović, Galić, Amoah, Jašarević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lakilone
EDISE ODLAZI!
9 2
realista1982
Uvijek u Trebinju, gaće skinu...
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi