Ono što su reprezentativci Maroka napravili nakon zemljotresa cijeloj naciji tjera suze na oči

Pokazali da imaju veliko srce

Ono što su reprezentativci Maroka napravili nakon zemljotresa cijeloj naciji tjera suze na oči

Edmir Škorić

U 23:11 po lokalnom vremenu u petak uveče, zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihteru pogodio je oblast Ighil u Maroku, oko 70-ak kilometara južno od Marakeša. To je jedan od najsnažnijih i najrazornijih zemljotresa koji je ikada pogodio zemlju, a broj žrtava je eksponencijalno porastao od trenutka udara.

Prema posljednjim informacijama, najmanje 820 ljudi je poginulo, dok ih je preko 670 još povrijeđenih. Uslijedile su počasti i molitve iz cijelog svijeta, među kojima su i ugledna sportska imena.

Amrabat i Ziyech, dvojica igrača koji su odigrali sastavnu ulogu u magičnom plasmanu Maroka u polufinale prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, objavili su priče na svojim Instagram nalozima. Mnogi svjetski nogometaši i klubovi odali su počast marokanskim žrtvama i izrazili saučešće porodicama, rodbini i prijateljima stradalih.

Maroko je u subotu uveče u Agadiru trebao da odigra šestu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Liberije, ali utakmica je na kraju otkazana.

U pomoć Marokancima priskočio je Cristiano Ronaldo, koji je odlučio dati na raspolaganje svoj hotel u Marakešu kako bi se smjestili oni koji su ostali bez krova nad glavom.

Oglasi

"Pestana CR7 Marrakech" je hotel sa četiri zvjezdice, klasifikovan gotovo kao luksuzni, smješten na periferiji grada i ima vanjski bazen, fitnes centar, vrt i terasu, kao i restoran i bar.

Sve navedeno će moći koristiti Marokanci koji su ostali bez svojih domova, a Ronaldo i njwgov tim će im obezbijediti i besplatne obroke u restoranu dok se situacija ne smiri i ne bude sigurnija.

Marokanski nogometaši i svi članovi reprezentacije, koja danas dakle neće odigrati svoj meč protiv Liberije, pokazali su da imaju veliko srce, pa su odmah otišli u centar za transfuzju da doniraju krv za žrtve zemljotresa.

Ovaj potez svakako je naišao na brojne pozitivne komentare, što naroda u Maroku, što cijelog svijeta.

Među zvijezdama koje su donirale krv bili su i Hakim Ziyech, Achraf Hakimi, Sofyan Amrabat, Noussair Mazraoui i mnogi drugi.

Maxbet kladionica nudi vam bogatu ponudu utakmica u kvalifikacijama za EURO 2024 i Svjetsko prvenstvo 2026. Kompletna ponuda nalazi se OVDJE.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti