Pyatov sa puno respekta govori o BiH: Daleko su kvalitenija reprezentacija od Finske

Iskusni golman Ukrajine

Pyatov sa puno respekta govori o BiH: Daleko su kvalitenija reprezentacija od Finske

E. Škorić

Legendarni golman ukrajinske reprezentacije Andriy Pyatov dao je svoj komentar na trenutne aktuelnosti i mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ukrajina je pobijedila Finsku s 2:1 u subotu navečer i u utorak u Lvivu od 20:45 sati dočekuje BiH u direktnoj borbi za drugo mjesto i plasman u baraž. Ukrajinci će na golu imati superiskusnog Pyatova.

Govorio je o poteškoćama koje je i sam imao u gostima kod Finske, a osvrnuo se onda i na meč protiv BiH.

"Ne bih rekao da sam u potpunosti zadovoljan samim sobom. Bilo je nekoliko trenutaka u kojima sam branio nesigurno i loše. Ovo je nogomet, još nisam vidio ljude koji ne griješe. Par puta sam se našao na krivoj nozi. Čekao sam skok, teren je bio mokar, ali lopta mi je skliznula. Moglo se pretvoriti u pogreške. Pobjeda mi je bila važna. Shvatio sam da imam priliku. Želio sam ranije završiti s reprezentacijom, ali život je odlučio drugačije. Potpuno sam se dao, shvatio sam da imamo dobre šanse i sve ovisi samo o nama. Stoga sam bio zabrinut zbog rezultata, pa je dobro da smo dobili Finsku. Supruga me u potpunosti podržava, drago joj je, voli kad branim", rekao je Pyatov, dodavši:

"Debitovao sam za reprezentaciju u utakmici protiv Uzbekistana. Ševčenko mi je, nakon utakmice protiv Finske, čestitao na stotom nastupu. Što se tiče BiH, već smo ih gledali - dobro napadaju i dobro se brane te imaju dobru tranziciju u igri. Ovo je potpuno drugačiji tim u odnosu na Finsku. Kvaliteta bh. nogometaša je daleko veća, tamo imate igrače koji su u Premier ligi, Seriji A, a postoji napadač protiv kojeg sam nedavno igrao - Edin Džeko".

Jasno, Džeko i Pyatov su se našli na suprotnim stranama prije nekoliko sedmica u meču grupne faze Lige prvaka između Šahtara i Intera koji je završen bez pogodaka.

Pyatov očekuje veliku podršku s tribina i smatra da će to biti od velike pomoći Ukrajincima.

"Znamo šta moramo da napravimp protiv ozbiljne ekipe kao što je BiH. Lviv ima posebnu atmosferu, a ja pozivam sve navijače da dođu, jer bez njih ćemo teško pobijediti", dodao je iskusni golman na kraju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina je očekivano favorit, no ne pretjeran. MaxBet kladionica nudi vam sjajne kvote i bogatu ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti