Ima nekoliko prijatelja u bh. reprezentaciji, ali nikada nije pogledao nijednu našu utakmicu

Ukrajinci razmišljaju samo o pobjedi

Ima nekoliko prijatelja u bh. reprezentaciji, ali nikada nije pogledao nijednu našu utakmicu

E. Čaušević

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje meč u Lvivu protiv Ukrajine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bh. selekcije sutrašnju meč dočekuje nakon što smo u subotu u gostima uspjeli da savladamo selekciju Kazahstana, dok je Ukrajina slavila u gostima protiv Finske.

Zmajevi do kraja kvalifikacija imaju još tri meča, te su nam potrebne dvije pobjede kako bi prošli u baraž.

S druge strane ekipa Ukrajine ima još dvomeč protiv naše reprezentacije i potrebne su im pobjede u tim susretima kako bi se oni na kraju plasirali u baraž za odlazak na Mundijal u Kataru.

Utakmica izmežu Ukrajine i BiH igra se sutra u Lvivu od 20:45 sati, a ukrajinski selektor poručio je da njegov tim ne treba posebno motivisati jer je jasno da im odgovara samo pobjeda.

Pred ovaj meč govorio je i Oleksander Zubkov koji inače igra u Ferencvarošu sa Adnanom Kovačevićem, Eldarom Ćivićem i Muhemedom Bešićem koji imaju "staž" u reprezentaciji naše zemlje.

Oglasi

Kovačević i Ćivić su u konkurenciji za sutrašnji meč, dok Bešić nije dobio poziv za ove mečeve, ali se očekuje da se uskoro i on vrati u nacionalni tim. Zubkov je priznao da je u dobrim odnosima s bh. igračima, ali da našu selekciju nije imao priliku gledati.

"Imam nekoliko prijatelja iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali bit ću iskren i priznati da ih još nikada nisam gledao. Imaju dobru ekipu s nekoliko vrhunskih igrača koji igraju u najjačim ligama. Sigurno je da nas očekuje veoma interesantna utakmica", rekao je Zubkov i nastavio.

"Iz Finske smo se vratili istu noć i dobro smo se odmorili. Svaki igrač želi da igra i zbog toga dajemo maksimum na treninzima da se dokažemo selektoru. Sigurno je da ćemo se dobro spremiti za meč i zna se da moramo pobijediti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također, već su poznate i kvote za ovaj meč, a možete ih pogledati u ponudi kladionice MaxBet i to OVDJE.

Treba dodati da kladionicu MaxBet možete da pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

Azur77
A Lončara ko je.e cccccc novinarčića
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti