Mancini odbija pozvati ponajboljeg igrača Serije A: "Svi znaju, ali niko ne kaže zašto ga ne zove"

Za njega nema mjesta

Mancini odbija pozvati ponajboljeg igrača Serije A: "Svi znaju, ali niko ne kaže zašto ga ne zove"

Edmir Škorić

Mattia Zaccagni je 27-godišnji krilni i vezni igrač Lazija koji igra sjajnu sezonu i na 24 meča u Seriji A postigao je devet golova uz četiri asistencije, te je jedan od ključnih u ekipi koja je trenutno najbliža Napoliju na tabeli.

No, unatoč dobrim partijama, Zaccagnija nema u rosteru italijanske reprezentacije, dok se seleker Roberto Mancini odlučivao zvati i objektivno mnogo nekvalitetnije igrače u nacionalni tim.

Nakon što Zaccagni nije uvršten na spisak za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Engleske i Malte, uslijedile su žestoke kritike italijanskih medija.

"Niko to ne kaže, ali svi znaju da Zaccagni nije pozvan zbog disciplinskih razloga", napisao je dopisnik La Repubblice Matteo Pinci.

Problemi između Mancinija i Zaccagnija su se navodno pojavili prije godinu dana kada su se krilni napadač i njegov saigrač iz Lazija Manuel Lazzari požalili na fizički problem dok su bili na međunarodnoj dužnosti prije utakmice protiv Argentine u junu.

Iako su ljekari italijanske reprezentacije uvjeravali da su obojica spremni za igru nakon pregleda, dvojac je inzistirao da nije spreman pa je napustio bazu reprezentacije.

Oglasi

Mancini je objasnio Zaccagnijev propust tokom press konferencije u ponedjeljak.

“Zaccagni nam se pridružio dok je bio u Veroni, nema posebnih motiva zašto nije pozvan. Reprezentacija je otvorena za sve, on će sigurno biti uključen u budućnosti ako ovako nastavi”, rekao je Mancini.

Zaccagni je debitovao za seniorsku Italiju prije godinu dana, ali njegov nastup u 3:2 pobjedi nad Turskom u martu 2022. ostaje njegov jedini nastup za Azzurre.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italija je kvalifikacije za EP otvorila domaćim porazom od Engleske (1:2), a sutra će kao veliki favorit gostovati na Malti.

Kvote za utakmicu možete pogledati na sajtu Volcanobet kladionice. Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti