Opšti haos u reprezentaciji Nizozemske, petorica napustila Koemanov tim pred klasik s Francuskom

Počinju kvalifikacije za EP

Opšti haos u reprezentaciji Nizozemske, petorica napustila Koemanov tim pred klasik s Francuskom

Edmir Škorić

Počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra 2024. godine u Njemačkoj i naravno svi žele biti dio tog spektakla.

Na EURO želi i Nizozemska i s obzirom na to kakve igrače ima, dobre su šanse da će se Oranje naći tamo, ali prvo mora da odradi dobro kvalifikacije, koje počinju paklenim gostovanjem, možda i najtežim za sve evropske selekcije.

Nizozemska kvalifikacije otvara sa novim selektorom, pošto je Ronald Koeman ponovo na klupi, naslijedivši Louisa van Gaala koji se rastao sa nacionalnim savezom nakon poraza od Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nizozemce na startu čeka veliki derbi, pošto će sutra odmjeriti snage s Francuzima,  u gostima, a tri dana kasnije igrat će kod kuće protiv Gibraltara. U grupi B, osim ove tri reprezentacije, još su Irska i Grčka.

U četvrtak je službeni profil nizozemske reprezentacije objavio da su treninge napustili Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman i Bart Verbruggen. Sva petorica bore se s virusnom infekcijom koja ih je spriječila u normalnim pripremama za prve nizozemske utakmice ove godine.

Nizozemci bi posebno mogli osjetiti nedostatak Gakpa, koji je sjajnom igrom na Svjetskom prvenstvu donio transfer u Liverpool, te de Ligta, koji je jedan od ključnih u odbrani, a naravno važan je i Sven Botman, defanzivac Newcastlea.

Oglasi

Umjesto njih, Ronald Koeman odlučio je pozvati samo tri igrača, a to su Stefan de Vrij, Ryan Gravenberch i Kjell Scherpen.

Osim toga, Koeman je ostao i bez važnog veznjaka Frenkiea de Jonga, koji se povrijedio nedavno u velikom El Clasicu u pobjedi Barcelone nad Real Madridom (2:1).

Nizozemska će se morati dobro namučiti da dođe do bodova protiv svjetskih viceprvaka, još i oslabljena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvote za ovaj meč pogledajte na sajtu Volcanobet kladionice već danas, ali nije teško da se pretpostavi ko je ovdje favorit, istina ne veliki, ali...

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

user1660162832
Eto nek zove Hamulica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi