Manuel Neuer je čisti dokaz kako čovjek preko noći može sve da izgubi

Niko nije nezamjenjiv

Manuel Neuer je čisti dokaz kako čovjek preko noći može sve da izgubi

Edmir Škorić

Za Manuela Neuera je do prije nekoliko mjeseci sve bilo fantastično u karijeri, no za kratko vrijeme je doživio mnogo negativnih stvari.

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru Manuel Neuer je otišao na skijanje i slomio nogu, što je razbijesnilo čelnike Bayerna, koji je potom morao da mu pronađe zamjenu.

Za Neuera je sezona bila gotova, a njemački prvak je doveo Yanna Sommera iz Borussije Moenchengladbach. Bayern je potom otpustio trenera golmana Tonija Tapalovića, s kojim je Neuer imao poseban odnos.

Nakon toga, Neuer je dao intervju u kojem je branio svog prijatelja i naravno opet izazvao bijes čelnika kluba iz Minhena. Njemački mediji objavili su da će zbog svega toga Bayern na budućnost gledati bez Neuera, koji se nadao povratku na gol u novoj sezoni kada bude spreman.

Čini se da će Bayern tražiti zamjenu za njega na duže staze i da će Neuer prestati da bude "kec" na Allianz-Areni.

I tu se Manuove nevolje ne završavaju. Sada je navodno i selektor Njemačke Hansi Flick, s kojim je Neuer već ranije radio u Bayernu, odlučio da u potpunosti vjeruje golmanu Barcelone Marc-Andre ter Stegenu.

Oglasi

Ter Stegen brani u subotu protiv Perua i zbog izostanka Neuera bit će na golu u narednim utakmicama. Vjeruje se da mu je Flik odlučio dati ulogu prvog golmana i nakon što se Neuer vrati, a to govori i činjenica da je dobio novi broj - broj 1, koji je prethdono bio na dresu Neuera.

Unatoč svemu, Ter Stegen hvali Neuera, pa je na press konferenciji rekao da je dobro što Njemačka ima tako dobre golmane, da je važno da postoji zdrava konkurencija, ali da nipošto nema neprijateljstva.

"Pa ja sam mu slao poruke čim se povrijedio, naravno da želim da se što prije oporavi i da opet bude s nama. Tu je već 13 godina, svi znamo koliko je donio Njemačkoj. Spreman sam da se borim za svoju priliku, ali to je sve do nas i do selektora. Neka brani ko to bude zaslužio", kazao je Ter Stegen.

I Mario Gotze, iskusni član Njemačke, na press konferenciji se suočio s pitanjem o tome šta misli da li je Ter Stegen taj koji bi trebao da brani, ali je iskusni veznjak diplomatski odgovorio da "imamo dva ponajbolja svjetska golmana i obojica su tu dovoljno dugo i svakako su obojica potrebni nacionalnom timu".

Bude li Ter Stegen branio kako je branio većinu Barcinih utakmica ove sezone, sve je izglednije da će Neuer postati rezervna opcija u reprezentaciji Njemačke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Duel Njemačke s Peruom igra se u subotu i jasno je ko je tu (veliki) favorit, a kladionica Volcanobet nudi već danas kvote za ovaj duel. Kompletna ponuda nalazi se na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

Nek brani malo dok se Neuer ne vrati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti