Granitna odbrana Slobode popustila u 92. minuti: Cmiljanić zabio za pobjedu Sarajeva!

Trijumf Bordo tima

Granitna odbrana Slobode popustila u 92. minuti: Cmiljanić zabio za pobjedu Sarajeva!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je golom Borisa Cmiljanića u 92. minuti pobijedilo Slobodu sa 1:0 na Koševu u susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Uvodne minute prvog poluvremena donijele su veoma siromašnu fudbalsku predstavu i do 28. minute malobrojna publika na Koševu nije mogla vidjeti ništa.

Krste Velkoski je u 28. minuti prvi zaprijetio gostima. Šutirao je sa 20-ak metara, ali Bukvić je odbranio.

Sloboda je opasno prijetila iz kontri, a domaći su dosta griješili na 40-ak metara od gola i to ih je umalo koštalo u finišu prvog dijela.

Osmić je izašao sam pred Dizdarevića, golman Sarajeva spašava, kao i nakon udarca Dženisa Beganovića.

Sarajevo je imalo još jedan šut ka golu. Kurdić je isprobao udarac, ali Bukvić je siguran i na odmor se otišlo bez golova.

Oglasi

Uvodne minute nastavka donose nekoliko solidnih pokušaja sa obje strane, a u 57. minuti Bukvić sjajno brani udarac Bodula koji je odlično šutirao iz prvog dodira sa loptom po ulasku u igru.

Sloboda je u defanzivi stajala sjajno. Domaći tim nije imao rješenje da probije bedem tuzlanskog tima i izostale su prave šanse pred golom Bukvića u većem dijelu drugog poluvremena.

Tek u 73. minuti Bordo tim stvara novu šansu. Varešanović dobija odličnu loptu od Cmiljanića, ali iz jako dobre pozicije šutira preko gola.

Nastavili su se napadi domaćeg tima koji su se isplatili u 92. minuti. Cmiljanić pogađa nakon ubačaja Oremuša za pobjedu Bordo tima od 1:0.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Sarajevo - Sloboda 1:0

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Ahmetović, Velkoski, Bagarić, Kurdić, Dupovac, Kobiljar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Ćivić, Beganović A., Beganović Dž., Alić, Maksimović, Osmić, Predragović, Veselinović, Karišik.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Cekaju se istinski navijaci torpeda i proslavljeni eksperti za stanje u FK ZELJEZNICAR da ovaj jad od igre prokomentarisu rijecima da u ZELJI kasne plate i da su blokirani racuni, hahaha.
12 33
NESCAFE_
Bravo Cmiljaniću, Gorane ODLAZI !!
18 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi