Bordo tim u sjajnom meču na Koševu stvarao šanse, zabijao, preokrenuo, strepio i oduševio navijače!

Rezervisti vodili glavnu riječ

Bordo tim u sjajnom meču na Koševu stvarao šanse, zabijao, preokrenuo, strepio i oduševio navijače!

Edmir Škorić

Fudbaleri Sarajeva večeras su na Koševu pobijedili ekipu Sloge iz Doboja s 4:2 nakon preokreta.

Sami početak meča nagovještavao je dominaciju Sarajeva, ali niko nije očekivao da će Dobojlije već nakon tri minute voditi s 1:0. Kulenović je pucao nakon prodora po lijevoj strani, Dizdarević odbija loptu, a na nju natrčava Stevanović i trese mrežu Sarajeva.

Onda je uslijedila nevjerovatna dominacija domaćeg sastava, koji je stvorio maltene dvocifren broj šansi do odlaska na odmor, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Prvo Varešanović šutira u četvrtoj minuti, Trako brani, pa onda i Čataković, ali siguran je golman Sloge. U osmoj minuti Trako boksa loptu, ona dolazi do Kapića, a ovaj šutira preko gola.

U 14. minuti Dal Varešanović puca pored gola nakon sjajne akcije. U 23. minuti Suljić izvodi slobodan udarac iskosa s lijeve strane, Varešanović je potpuno sam, no sa osam metara šutira pored gola.

Imao je Varešanović dobar pokušaj glavom u 29. minuti, ali je Trako opet odbranio. Dobar pas za Varešanovića u 36. minuti, koji iznenada ostao sam, ali iskosa na šest - sedam metara, na kraju ipak Trako spašava Slogu.

Oglasi

U završnici prvog dijela dvije dva-tri zicera. Prvo Mulahusejnović glavom šutira, a Trako spektakularno brani, da bi potom nakon prodora Muse Milanović pogodio stativu vlastitog gola. U nastavku te akcije Varešanović ne pogađa, pa ostaje 0:1.

Trener domaćeg tima Feđa Dudić na poluvremenu iz igre vadi Čatakovića, a ubacuje Ikića, te Sarajevo kreće još jače kako bi se što prije vratilo u igru, mada je Slogina odbrana nastavila da odolijeva atacima favorizovanog rivala.

Samo četiri minute u nastavku bile su Sarajlijama dovoljne za izjednačenje. Kapić za Varešanovića, koji na desnoj strani bježi odbrani Sloge, ubacuje na drugu stranu, a Mulahusejnović potpuno sam zabija iz neposredne blizine.

Nakon tog gola, Sarajevo je silovito krenulo po preokret, a podrška s tribina bila je još jača. Dobru šansu imao je Tomašević u 57. minuti nakon ubačaja Ikića iz kornera, ali je bivši igrač Slobode glavom pucao preko gola.

U 59. minuti rezervista Ikić sjajnim golom donosi preokret Sarajevu, a još jedan igrač s klupe zabija u 63. minuti nakon greške gostujućeg golmana Trake i tu je zapravo sve bilo i gotovo.

Oglasi

Imalo je Sarajevo nekoliko šansi da dotuče Slogu, a u 85. minuti rezervista Dobojlija Dadić je matirao Dizdarevića i smanjio na 3:2, pa unio novu dozu nervoze i panike na Koševu. Ipak, Ahmetović majstorski petom zabija u 90. minuti na asistenciju Džafića, pa je tu stavljena tačka na i.

Prema svemu prikazanom, apsolutno zaslužena pobjeda Sarajeva, mada gosti iz Doboja mogu da žale zbog propuštenog jer ih je 40-ak minuta dijelilo od makar velikog boda na Koševu.

Bordo tim je sjajno startao u prvenstvo sa dvije pobjede i sedam datih golova. U prvom susretu dobili su Borac u gostima, sada Slogu na svom terenu, a narednog vikenda ugostit će Posušje, no taj će se meč po svim prilikama igrati u Zenici zbog renoviranja koševskog travnjaka.

Sarajevo - Sloga 4:2 (Mulahusejnović 49, Ikić 59, Džafić 63, Ahmetović 90/ Stevanović 3, Dadić 85)

Sarajevo: Dizdarević, Musa, Čataković, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Mujakić, Čirjak, Kapić, Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga: Trako, Hasanbegović, Zajić, Popara, Đorić, Stevanović, Šaula, Kujundžić, Sapić, Milanović, Kulenović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Aferim momci, sloga odlična ekipa i nije slučajno što su tu gdje jesu.. Volim te Saraj'vo.
19 9
kaskada24
Već u 2. kolu se vidi ko osvaja ligu ove sezone. Mislim da će ovi momci Sarajeva biti nezaustavljivi iz kola u kolo. Baš sam uživao gledajući igru i zalaganje večeras!
19 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti