Dudić najavljuje dolazak još jednog igrača, potvrdio loše vijesti za Aničića

Press konferencija pred duel s Tuzla Cityjem

Dudić najavljuje dolazak još jednog igrača, potvrdio loše vijesti za Aničića

E. Škorić

Sarajevo je vezalo tri pobjede u Premijer ligi na startu sezone, četvrtu traži sutra u Zenici protiv Tuzla Cityja.

Bordo tim je doživio velike promjene i one su za sada jako pozitivne. Tim Feđe Dudića prikazao je sjajne igre i ostvario tri pobjede, u potpunosti nadigravši svoje rivale.

Težak ispit imat će sutra, pošto svoj meč zbog renoviranja terena na Koševu igra na Bilinom Polju, a gost će biti jako dobra ekipa Tuzle Cityja.

"Na ovaj teren imam lijepe uspomene kao trener. Nadam se da će i sutra biti tako. Nije dovoljno kola prošlo, Tuzla City je odigrao samo jedan meč i to protiv Slobode i to nije baš ni relevantno zbog uslova u kakvim je taj meč odigran. Fudbal u 17:30 i nije tako gledljiv, međutim uzeli smo neke individualne podatke o igračima i upoznat ćemo ekipu dodatno sa tim. Tuzla je dosta promijenila ekipu, dosta je tu novih igrača, a tu je i novi trener kojeg zaista jako cijenim i poštujem. Dosta su brzi prema naprijed, imaju širine, pogotov po krilnim pozicijama, tako da ćemo morati da obratimo posebnu pažnju na kontranapad i brzi izlazak. Što se nas samih tiče, dobra atmosfera oko kluba i u ekipi. Želimo tako i nastaviti. Muharem Trako se vraća u kombinaciju za utakmicu, a nećemo moći da računamo na Aničića i Avramovskog. Aničića čeka duža pauza i mora da ide na operativni zahvat. Marinu želim da bude jak u ovom vremenu i da se što prije vrati na teren. Avramovski pauzira šest do sedam dana, još sedmica pauze što se tiče rada s ekipom i onda ćemo ga vraćati u trenažni proces", rekao je Dudić.

Najavio je Dudić da se traži još jedan štoper.

Oglasi

"Tražimo jednog štopera, nismo u konkurenciji, klasična dva su Vlatko i Muharem. Đokan to igra dobro, a vidjet ćemo hoće li tu ostati. Ako ćemo dovesti igrača s našim papirima mora biti u trenažnom procesu i koji je prošao pripreme i da nema duže pauze. Jedan od tih je Vukotić, ostvareni su kontakti, ali nije jedini. Ko će doći, vidjet ćemo u narednim danima. Sportski direktor radi na tome. Neke stvari idu brže od očekivanog. Zadovoljan sam. Individualnu kvalitet jej veći u Sarajevu i moje ideje se brže realizuju. Kada sam došao rekao sam da ćemo gledati novo Sarajevo. Kada je prošlo dva mjeseca, nisam ništa lagao. Vratili smo publiku na stadion, navijače koji će navijati 90 minuta i sada imamo navijače na utakmicama, ne publiku, ona je u pozorištu. Kada imate takvu sinergiju, sve se vraća. Jako sam zadovoljan i vjerujem u rad", pojasnio je Dudić.

Tvrdi da je klub jednoglasno odlučio da se igra u Zenici.

"Odluka je bila na Bilinom Polju. Svi smo odlučili da od Grbavice i Bilinog Polja to bude ovaj stadion. Dolaskom u Zenicu mislim da ćemo napraviti pravi potez, da ćemo se osjećati kao domaćini i hvala domaćem klubu, Čeliku, na poruci podrške koju su objavili na svojoj stranici. Tenzije su te sve i prenapuhane, a sigurno je da ćemo imati podršku na Bilinom Polju od publike koja je poželjela vidjeti pravi nogomet. Želim Čeliku da se što prije vrati u Premijer ligu jer ova publika, klub i grad to zaslužuju", zaključio je Dudić.

Meč sa Tuzlacima najavio je Andrej Đokanović.

"Fokusirani smo da odradimo zadatke koje nam šef kaže i da ostvarimo pozitivan rezultat. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da nas nastave podržavati. Ovo je nova pozicija za mene i pokušavam se prilagoditi. Možda je čak lakše nego na veznoj poziciji jer nemam igrača na leđima. Trudim se nadomjestiti igru trkom i skok igrom, brže lopta ide i lakše je igrati sigurno", izjavio je Đokanović.

Meč se igra od 20 sati, a Bordo tim je lider pred početak 5. kola sa maksimalnih devet bodova, dok Tuzlaci imaju jedan bod iz jednog odigranog susreta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

OVDJE pogledajte ponudu za meč Sarajevo - Tuzla City. Volcanobet kladionica nudi sjajne kvote!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Dovodimo igrače sad pa sad Svi hoče u "SARAJEVO". Veliki si moj voljeni klube
13 7
Catanzaro
I onda će se ****iti kako je dobar trener a dovedu mu šta poželi. Sa ovom ekipom bi i Dino Đurbuzović uzeo titulu
7 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi