Šesta uzastopna pobjeda Bayerna, Bavarci sada navijaju za Leipzig
Kovačev Bayern nastavio da reda pobjede u Njemačkoj, primakao se vodećoj Borussiji na samo tri boda

Hoffenheim nemoćan u Sinsheimu

Šesta uzastopna pobjeda Bayerna, Bavarci sada navijaju za Leipzig

E. Škorić

U prvom meču 18. kola njemačke Bundeslige Bayern je s 3:1 slavio na gostovanju kod Hoffenheima.

Bayern je od početka meča dominirao iako danas nije bilo ni Robbena, a ni Riberyja. Bavarci su kružili oko domaćeg kaznenog prostora, sijevalo je, ali su igrači Hoffenheima odolijevali prvih pola sata.

Na krilima Leona Goretzkog, Bayern je do odlaska na odmor slomio otpor Hoffenheima. Bivši igrač Schalkea je prvo u 34. minuti odbijanac pospremio u praznu mrežu, da bi u nadoknadi prvog dijela nakon fantastične kontre Bayerna poentirao za 2:0.

U nastavku je domaći trener napravio i dvije izmjene, Hoffenheim je konačno krenuo naprijed i to se isplatilo u 54. minuti, pošto je lijevi bek Schulz postigao lijep pogodak za 2:1.

Bayern je izgubio kontrolu nad igrom u posljednjih pola sata, povukao se, međutim Hoffenheim nije uspijevao na pravi način da napravi pritisak na gol gostiju iz Minhena.

Iako su se navijači Hoffenheima pomalo nadali da će se izvući bod protiv favorizovanog gosta, sve je bilo gotovo u 87. minuti. Poslije lijepe akcije Muller je s desne strane uposlio Lewandowskog, kojem nije bilo teško da nastavi golgetersku seriju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dodajmo da danas u timu Hoffenheima nije bilo bh. reprezentativca Ermina Bičakčića i da je ovo bila šesta uzastopna pobjeda Bayerna u Bundesligi.

Bayern je sada na 39 bodova i samo tri boda manje ima od vodeće Borussije Dortmund, koja sutra gostuje četvrtoplasiranom Leipzigu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi