Sloboda razbila Radniku drugih 45 minuta, Tuzlaci gledaju prema Evropi

Domaćin slavio s tri gola u nastavku

Sloboda razbila Radniku drugih 45 minuta, Tuzlaci gledaju prema Evropi

E. Škorić

FK Sloboda je u meču 13. kola Premijer lige BiH savladao FK Radnik s 3:0.

Sloboda je imala furiozan početak sezone, no u posljednjih sedam kola nije ostvarila nijednu pobjedu. Ipak, Tuzlaci su danas na Tušnju dobili Radnik i sa 20 bodova su stigli na treće mjesto.

Rano je da se donose zaključci i prave neka predviđana, ali izabranici Mladena Žižovića će, čini se, voditi borbu za plasman u Evropu.

Prvu šansu na utakmici imao je Predragović u 13. minuti, ali je on s vrha kaznenog prostora pucao direktno u Aljkanovića. Gosti uzvraćaju preko Ristanovića u 20. minuti, ali ovaj dalekometni pokušaj ide preko gola.

Imali su Bijeljinci veliku šansu u 25. minuti, no Uroševićev udarac završava samo na okviru gola. U 33. minuti Urošević ponovo u šansi, no ponovo ne pogađa.

Do kraja prvog dijela možemo istaknuti još udarac Fedora Predragovića iz voleja, ali je Azur Aljkanović odbranio, pa se na odmor otišlo s nepopularnim rezultatom 0:0.

U nastavku je Sloboda bila nešto konkretnija, ofanzivnija i najzad opasnija, pa su stigli i pogoci. U 61. minuti Muharem Ćivić je matirao Aljkanovića, da bi četiri minute kasnije Saša Maksimović dotukao goste.

U samoj završnici utakmice Dženis Beganović je postigao pogodak za konačnih 3:0. Glavom je pogodio poslije ubačaja Mladena Veselinovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda se probila na treće mjesto s 20 bodova, a u narednom kolu Tuzlaci gostuju Leotaru. Posljednjeplasirani Radnik, koji ima samo sedam bodova, ugostit će Široki Brijeg narednog vikenda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Tuzla_1987
Kad bi se pobjedio Leotar bila bi puna šaka brade ali gledajuci formu i igru Leotara nece bit lako sekunde…
8 0
Atr
Tesko ali podrska je uvijek tu!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi