Šokirani Italijani objavili snimak najveće makedonske sramote: "Evo, ovdje večeras igramo..."

Traže li alibi za eventualni poraz?

Šokirani Italijani objavili snimak najveće makedonske sramote: "Evo, ovdje večeras igramo..."

Edmir Škorić

Utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo večeras će odigrati Sjeverna Makedonija i Italija na Nacionalnom stadionu "Toše Proeski" u Skoplju.

Stadion u Skoplju je još 2019. godine preimenovan iz "Filip II" u "Toše Proeski", a to je makedonska vlada uradila kako bi ispoštovala dogovor s Grčkom, kojim je okončan dugogodišnji spor o imenu zemlje.

Za Atinu, ime Makedonija, kao i bilo kakve reference na Aleksandra Velikog i Filipa II Makedonskog, dio su njenog historijskog naslijeđa i njihovo korištenje u Makedoniji izaziva napetost.

Stadion je preimenovan u “Toše Proeski”, po popularnom makedonskom pjevaču koji je poginuo 2007. u saobraćajnoj nesreći u 27. godini.

Slovio je za jedan od najmodernijih stadiona u regionu, ali njegov teren je u sve gorem stanju. Na ovom terenu često se održavaju muzički koncerti, a svoje utakmice igraju Vardar i reprezetnacije Sjeverne Makedonije.

Oglasi

Večeras će ugostiti Italiju, ali Azzurri su šokirani zbog užasnog stanja terena. Istini za volju, smatraju Makedonci, bolji je nego što je bio prije mjesec dana kada je Shkupi igrao sa Levskim, ali svejedno bi mogao stvoriti probleme nogometašima dvaju selekcija.

Jučer se na teren požalio Ciro Immobile koji je najavio da će utakmica sa teškom Makedonijom biti još teža, iako novi selektor Luciano Spalletti nije našao zamjerke na terenu, ali Italijani nisu propustili pokazati "najveću sramotu Makedonaca".

"Pa, igraćemo ovde... Rupe, dijelovi bez trave, neravnine...", pišu Italijani uz snimak terena koji je zaista u lošem stanju, ali je zaista znao biti i mnogo gori.

Italijani bi mogli pronaći alibi upravo u lošem terenu ako večeras ne ostvare pobjedu, a ona im je bitnija nego ikada. S tri boda nalaze se na trećem mjestu i ispod Engleske (12) i Ukrajine (6). Ako žele da idu na EURO naredne godine, morat će dobiti Makedonce, pa i na ovakvom užasnom terenu.

Italija je u prvom kolu kvalifikacija kod kuće poražena od Engleske sa 2:1, a potom je slavila na Malti sa 2:0. Večeras će imati debi Spallettija, koji je osvojio titulu s Napolijem u Seriji A prošle sezone, a sada je došao umjesto Roberta Mancinija koji je novi selektor Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Maxbet kladionica nudi vam bogatu ponudu utakmica u kvalifikacijama za EURO 2024 i Svjetsko prvenstvo 2026. Kompletna ponuda nalazi se OVDJE.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

plemic
kamo sreće da mi imamo ovakav stadion. stavi vice hibridni travnjak i stadion za finale svjetskog prvenstva.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi