Uveli su VAR kako ne bi zaostajali za najboljim ligama na svijetu
Jedan učenik je na školskom turniru predložio profesoru ideju da uspostave VAR sistem, a sve što je trebalo su laptop i mobitel

Turci došli na ideju

Uveli su VAR kako ne bi zaostajali za najboljim ligama na svijetu

E. Škorić

VAR video tehnologija je sustav koji danas služi nogometnim sudijama da donesu prave odluke.

Prije nekoliko godina je to bilo nezamislivo, no VAR je sada dostupan na skoro svim većim takmičenjima i primjenjuje se u Seriji A, Bundesligi, La Ligi, Ligi 1, uskoro će biti dostupan na mečevima Lige prvaka i engleske Premier lige.

I neke manje države koriste VAR tehnologiju, ali neki jednostavno nisu u mogućnosti da si priušte takav sustav

Iako u Turskoj postoji VAR u Superligi, na jednom srednjoškolskom turniru u Denizliju organizatori istih došli su na ideju da na jeftin način naprave svoj sustav koji će im donijeti precizne sudijske odluke.

Za sve je bio potreban dobar mobitel s kamerom i jedna laptop.

"Hvala jednom učeniku koji nam je dao ideju kako da uvedemo VAR na naše utakmice. Sada znamo da je svaka odluka dobra i da neće biti oštećenih timova", rekao je turski učitelj Ali Alper Savuran koji je podržao ideju učenika.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Prilagodili smo se sustavu, rezultati su zadovoljavajući", poručio je.

Ponekad vam ne treba novac, važno je samo biti kreativan.

Top Komentari

Chupy
Je ovo vijest za jedan ozbiljan sportski portal?
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi