Za zelenim stolom završena još jedna liga, bh. predstavnici saznali potencijalne rivale!

Šampion nije proglašen

Za zelenim stolom završena još jedna liga, bh. predstavnici saznali potencijalne rivale!

A. Čaušević

Uslijed pandemije koronavirusa nekoliko ligaških takmičenja širom Evrope zajedno s onim u Bosni Hercegovini nije završeno na terenu.

Danas je stigla i zvanična odluka da je završena i fudbalska sezona u San Marinu te da se takmičenje zbog trenutne situacije neće moći nastaviti.

FS San Marina je odlučio da ne proglasi šampiona, ali je dostavio UEFA-i listu predstavnika koji će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu.

To u suštini znači da su i bh. predstavnici na eurosceni saznali potencijalne rivale u takmičarskoj godini 2020/21.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tre Fiori će predstavljati San Marino u Ligi prvaka i to je potencijalni protivnik Sarajeva, dok će Tre Penne i Folgore u Europa ligu i to su mogući rivali Borca, Zrinjskog i Željezničara.

Kako i na koji način će se igrati kvalifikacije za evropska takmičenja trebali bi saznati sutra kada je na programu sastanak Izvršnog odbora UEFA-e.

Top Komentari

kazandzija
Boga mi nebi ni ovde šampiona,kakva udruzena lopovska hobotnica je morala učiniti niz prevara da zaustavi plavi voz u pohodu na duplu krunu!
3 6
Penderinos
Bogami Željo već sTREP(ENNE)i od Tre Penne
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi